La recaptació solidària durant la Nit de l’Empresa d’enguany es destina a un projecte per al benestar d’infants i joves en risc d’exclusió social impulsat per la Fundació Educativa Terrassa.
Marta Sánchez, presidenta de Cerclemón: “aquesta aportació s’alinea amb els valors i l’objectiu de Cerclemón d’integrar el retorn social com a part del creixement econòmic. El fet de poder vincular la Nit de l’Empresa amb l’activitat solidària de Cerclemón ha estat positiu i desitgem poder consolidar-lo per properes edicions”.
El secretari general de Cecot, Oriol Alba i la presidenta de Cerclemón, Marta Sánchez han formalitzat el lliurament de l’aportació de 3.000 euros recaptats durant la 29a Nit de l’Empresa, aquesta setmana, a Mossèn Jordi Fàbregas i Josep Rodríguez, representants de la Fundació Educativa Terrassa . Al lliurament també va ser present Santi Ventalló, membre de Cerclemón.
La Nit de l’Empresa d’enguany, celebrada el passat 21 d’octubre a l’Auditori de Barcelona, no només va ser un punt de trobada del món empresarial, sinó també un motor de solidaritat. Amb l’assistència de prop d’un miler de persones, la recaptació de les entrades ha permès a la Cecot dotar de 3.000 euros a la comissió Cerclemón per col·laborar en el projecte de la Fundació Educativa Terrassa, orientat a millorar el benestar i les oportunitats dels infants i joves en risc d’exclusió social. El secretari general de la Cecot, Oriol Alba, ha destacat que “la nostra aposta com a entitat empresarial no passa només pel desenvolupament econòmic, sinó també per un creixement sostenible, vetllant per la cohesió social i assolir una societat més justa. Projectes com aquest reflecteixen la força de la col·laboració entre empreses i entitats socials.”
Durant l’acte d’entrega del xec amb l’aportació econòmica, que ha tingut lloc a les instal·lacions de la Cecot, lapresidenta de Cerclemón, Marta Sànchez, ha subratllat la importància de “fomentar aquest tipus de col·laboracions” i ha expressat el seu desig de “poder consolidar accions com aquesta, perquè són un reflex del compromís ètic i social del teixit empresarial.”
Aquest gest solidari reflecteix els valors que defineixen Cerclemón, que treballa des del 2005 per fomentar la responsabilitat ètica i social del teixit empresarial i col·labora amb fundacions i ONG organitzant activitats solidàries dirigides a la salut i l’educació infantil, i la formació, orientació, professionalització i inserció laboral de joves i persones de col·lectius amb risc d’exclusió social.
“Les persones que participen activament de Cerclemón són empresaris, empresàries i professionals compromesos en la millora del nostre entorn més proper, que tenen molt present en quin món vivim i que volen ser corresponsables entre l’activitat econòmica que desenvolupen i la canalització d’un retorn social efectiu” ha explicat la seva presidenta, al·legant que aquesta aportació s’alinea amb els valors i l’objectiu de Cerclemón d’integrar el retorn social com a part del creixement econòmic.
L’import es destinarà a un projecte impulsat per la Fundació Educativa Terrassa, una entitat sense ànim de lucre amb més de seixanta anys de trajectòria dedicada a la inclusió social i el suport a infants i joves en situacions vulnerables. Amb projectes que abracen cinc barris de la ciutat, la Fundació gestiona una àmplia xarxa d’activitats que inclouen centres d’atenció diürna, reforç acadèmic, espais de lleure, colònies d’estiu i programes d’inserció laboral, arribant el 2023 a més de 160 persones i treballant per garantir un futur millor als més necessitats.
Sobre la Fundació Educativa Terrassa: Un compromís amb la cohesió i el benestar social
La cohesió social és un dels pilars fonamentals per al progrés d’una societat. Les ciutats que prosperen són aquelles que ofereixen oportunitats i atrauen persones que hi cerquen un futur millor. Terrassa ha estat un exemple d’aquesta capacitat d’integració al llarg dels anys, rebent diverses onades migratòries i garantint la inclusió de les persones nouvingudes en la seva societat.
En aquest context, la Fundació Educativa Terrassa, entitat sense ànim de lucre, fa dècades que treballa pel benestar d’infants i joves en risc d’exclusió social. Amb una trajectòria que es remunta als anys seixanta, la Fundació va néixer de la fusió de dues entitats històriques del teixit associatiu de la ciutat: el Centre d’Esplai Infantil de Can Palet i el Grup de Colònies de Ca n’Anglada.
La Fundació desenvolupa una àmplia gamma d’activitats a cinc barris de Terrassa: Ca n’Anglada, Can Palet, Can Tusell, les Arenes i Ègara. Entre les seves iniciatives més destacades hi ha l’acompanyament a mares amb infants de fins a tres anys, la gestió de vuit centres d’atenció diürna per a joves de fins a 16 anys, i cinc centres addicionals enfocats en el reforç acadèmic, que inclouen espais per berenar i activitats de lleure. A més, promou l’acció comunitària organitzant activitats esportives, reduint l’absentisme escolar mitjançant esmorzars i suport educatiu.
La Fundació gestiona també Casals d’hivern i d’estiu, organitza colònies d’estiu, i fa activitats d’esplai els dissabtes. Amb el suport de monitors voluntaris, aquestes activitats es desenvolupen en barris com Ca n’Anglada i Can Palet. Paral·lelament, la Fundació ofereix cursos d’acollida i projectes d’inserció laboral per a joves.