PROACTsme, el projecte que impulsa la transformació empresarial a través d’Intel·ligència Artificial
29 d'abril de 2024

Comparteix:

PROACTsme: eficiència, progrés i una nova manera de fer les coses

El sorgiment de la Intel·ligència Artificial està canviant i remodelant ràpidament el món tal com el coneixem. Aprofitar la IA per a l’anàlisi de dades pot ajudar-nos a automatitzar molts processos abans impensables, alhora que impulsa el desenvolupament de nous enfocaments operatius.

Aprofitant aquestes noves oportunitats, diversos socis europeus s’han unit en el projecte PROACTsme per a compartir experiències, coneixements i millors pràctiques en l’aprofitament de l’anàlisi de dades i la intel·ligència artificial per a treballar per a les empreses. El projecte busca aprofitar l’anàlisi de dades i les eines d’intel·ligència artificial per a brindar serveis públics proactius i personalitzats a petites i mitjanes empreses.

La idea és predir quin tipus de problemes i necessitats té aquest col·lectiu i avançar amb serveis i solucions a mesura per a cada cas. Per exemple, t’avisarà quan hagis de fer un nou tràmit o t’informarà d’una nova ajuda o subvenció per al teu sector d’activitat, tot això sense haver de carregar i transferir informació a mà.

Amb aquest projecte es pretén trobar l’espai per a intercanviar experiències que permetin millorar els serveis que les diferents regions participants en el projecte. Ara bé, s’ha de tenir en compte que el punt de partida i el desenvolupament tecnològic de cada soci és diferent. No obstant això, treballen dia a dia, cadascun des del seu entorn, per a ajudar les empreses a crear serveis que els siguin útils.

Per tant, el principal repte d’aquest projecte és aconseguir identificar una línia de treball que pugui ser flexible i adaptar-se a les necessitats de cada soci. Per això la intel·ligència artificial ha de permetre dissenyar serveis més pròxims i personalitzats per a les petites i mitjanes empreses per a respondre més ràpidament a les seves necessitats. Sobretot, podran beneficiar-se de serveis que s’implementin de manera àgil, la qual cosa es traduirà en la reducció de l’impacte burocràtic en el seu dia a dia.

PROACTsme té un ferm compromís amb el desplegament de noves tecnologies dins dels governs per fer costat a les petites i mitjanes empreses, com és el cas de molts emprenedors i empresaris de tota Europa. Per exemple, l’Albert, a qui sempre l’ha apassionat la cuina i, després d’anys d’estudi, va decidir crear muntar el seu propi restaurant i està pensant a contractar més personal o l’Alexander, que s’aixeca primerenc cada matí per a obrir el seu forn de pa artesanal i ara necessita ajuda perquè s’ha trencat una cama, i Sophia, que busca ampliar el seu cotxe, reparar el seu taller i comprar nous equips.

Tots han de prendre’s un temps de la seva jornada laboral per a fer front a la burocràcia i passen hores investigant quines coses han de fer, completant formularis i tràmits, i a vegades, simplement perquè no són conscients de les oportunitats i serveis que el govern posa a la seva disposició, els perden. El seu somni és arribar a un punt en el qual la paperassa ja no els llevi temps i puguin dedicar-se plenament al que més estimen i fer créixer el seu negoci. PROACTsme busca ser part proactiva de la solució.

Amb l’ajuda de la IA, l’anàlisi de dades i un nou algorisme, les regions participants creuen que poden crear nous serveis públics que permetrien predir escenaris futurs abans que les empreses es vegin afectades per ells.

Això crearia l’oportunitat d’oferir solucions personalitzades a les seves necessitats, donant suport al seu creixement i desenvolupament o advertint de crisi. Això podria ajudar a predir, per exemple, si una empresa està en  perill de fallida, si podria beneficiar-se de contractar més personal, o si la situació del seu sector no és la ideal per a una expansió a curt termini.

PROACTsme desbloquejarà instruments de polítiques millorats per permetre el desplegament del govern electrònic en anticipar les necessitats comercials i brindar de manera proactiva serveis públics més intel·ligents, perquè quan adoptem les eines del futur, donem la benvinguda a l’eficiènciael progrés i una nova manera de fer les coses.

Sobre el Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial
 
Sota el paraigües del Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial s’ofereix assessorament a les persones emprenedores i empresàries a través de les diferents àrees de treball:  

  • Creació d’empreses: les persones emprenedores poden rebre assessorament i acompanyament en totes les fases de la creació de la seva empresa. A més, al ser punt PAE, també ens ocupem dels tràmits d’alta. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Serveis/Emprenedoria  
  • Transmissió empresarial: si tens una empresa o negoci, ja no pots donar-li continuïtat i cerques un relleu; o si ets emprenedor i et planteges emprendre a través de la compra d’una empresa en funcionament, a través del servei de Reempresa t’acompanyem i assessorem en totes les fases de la compra o la venda de l’empresa. Per a més informació: https://www.reempresa.org/  
  • Consolidació i creixement: oferim acompanyament a les persones emprenedores i empresàries en el procés de consolidar la seva empresa i fer-la créixer, a través d’assessorament especialitzat i actuacions formatives. A més, a través del servei de HelpEmpresa, podem fer un diagnòstic integral de la situació de la teva empresa, donar-te consells per fer-la més resilient per afrontar reptes a futur. Si la teva empresa té problemes de viabilitat, també t’acompanyem en el procés de reestructuració o tancament honest i ordenat. Per a més informació: https://helpempresa.com/  
  • Oficina de finançament: tant si ets emprenedor/a o empresari/a, t’ajudem a trobar la millor solució de finançament per al teu projecte o empresa, ja sigui per a la seva constitució com per fer-la créixer amb noves inversions. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Pagines/Oficina-de-financament  

 
Per a més informació:
 
Departament de comunicació de la  Cecot 
premsa@cecot.org | Tel. 93 736 11 15 | Mòbil 630 91 80 26