Emprenedora: Carlota Pagès | Projecte: BrainFocus
De què es tracta el projecte amb el que has participat al programa Healthcare Vallès?
BrainFocus és una startup destinada al desenvolupament d’eines per millorar el diagnòstic pre-quirúrgic de l’epilèpsia farmacoresistent. Això s’ha realitzat amb la finalitat de millorar el tractament de la malaltia per a aquelles persones que la pateixen.
Quin problema vols solucionar?
S’ha detectat que la taxa d’èxit de les cirurgies ressectives per a casos de pacients farmacoresistents és molt baixa, i a més a més, aquesta malaltia afecta a més de 22 milions de persones a tot el món. És aquí on BrainFocus vol aportar una solució a aquesta situació.
Quina solució aporta?
S’ha creat un software que funciona al cloud i que ajuda a la localització del focus epilèptic, la nostra eina és un Clinical decision support System.
El projecte BrainFocus, vol posar el focus en tots els casos d’epilèpsia farmacorresistent per optimitzar el triatge de candidats a cirurgia i aconseguir així, promoure cirurgies potencialment exitoses, prevenir cirurgies massa arriscades i millorar el resultat de les cirurgies que ja tenen lloc.
Quin és l’avantatge competitiu del teu projecte?
El nostre principal avantatge competitiu és l’expertise tècnic i l’equip que conforma BrainFocus, així com també tota la investigació prèvia que ha comportat aquest projecte. Des de BrainFocus, s’ha posat molt esforç en fer que tota la tecnologia sigui interpretable i de confiança pel professional (metge). A diferència d’altres solucions unifiquem models predictius per a la localització del focus epilèptic amb la integració de les diferents tècniques de diagnòstic per a la imatge, el que millora la comunicació entre especialistes, estalvia temps de revisió i guia cap a un diagnòstic més acurat i una suggerència del tractament òptim per a cada pacient.
Quins eren els principals reptes o necessitats que tenies abans d’entrar al programa?
Abans d’entrar al programa, allò més necessari per al projecte era els RRHH i el seu ús.
Com vas descobrir el programa Healthcare Vallès? I per què vas decidir participar al programa Healthcare Vallès?
Al passat Mobile World Congress (MWC) vam conèixer a consultors de Business Angels Network Catalunya, i arrel d’ells vam conèixer el programa.
Vam decidir participar-hi per l’oportunitat que ofereix el programa de conèixer l’ecosistema de primera mà. Un altre dels factors decisius va ser l’orientació específica cap al sector healthcare. Això va ser molt important per nosaltres ja que ja havíem participat en anteriors acceleradores que eren més genèriques i aquesta aproximació al sector salut ens va cridar molt l’atenció.
Quins recursos o eines proporcionades pel programa has trobat més útils?
Principalment, el programa m’ha aportat un ampli coneixement de l’ecosistema sanitari del Vallès. D’altra banda, i en relació amb l’ecosistema, ens ha permès obrir-nos les portes a contactes de difícil accés i a una xarxa de mentors de molt valor.
Quina formació t’ha semblat més interessant?
Per contingut, les mentories més interessants han estat les de descobrir el client, i model de negoci i pla d’empresa.
Per altra banda, a nivell estratègic, ha estat molt important per nosaltres la formació de finançament per startups.
Ens podries descriure un moment o aprenentatge clau durant aquests mesos?
En aquest aspecte, destacaria dues coses. Per una banda, un aprenentatge clau per nosaltres ha estat com fer bé el “customer discovery”; i per altra banda, ha estat clau els contactes obtinguts durant el programa.
Com ha sigut la interacció amb l’equip de Healthcare Vallès?
En tot moment l’equip ha estat molt a sobre nostre per ajudar-nos i també cal destacar que han tingut molta interacció amb nosaltres perquè puguem participar de totes les oportunitats que se’ns han obert amb la participació al programa.
Què en penses de les mentories individualitzades rebudes?
En general crec que van ser molt útils i els mentors van estar molt disposats a ajudar.
Recomanaries aquest programa a altres persones emprenedores? Per què?
Si, recomanaria el programa a qualsevol startup del sector healthcare, per tot el contingut i contactes que t’aporta. Tot i això, si els diria que només participin a un programa a la vegada, així podran gestionar millor el dia a dia de l’empresa amb la participació al programa.
Si haguessis de definir el programa en una frase, quina seria?
El programa necessari per tocar de peus a terra si ets emprenedor en el sector de la salut.
La preacceleradora Healthcare Vallès, que és una iniciativa de Cecot i el Departament d’Empresa i Treball, amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus, està orientada a persones emprenedores amb idees o projectes start ups del sector de la salut, que vulguin portar la seva iniciativa al següent nivell.