El dimecres 2 d’octubre es van reunir a la seu de la patronal catalana Cecot els membres que han composat el Jurat dels Reconeixements 2024 al Progrés Empresarial i el pròxim dilluns 21 d’octubre, tindrà lloc el lliurament de guardons en el marc de la 29a edició de la Nit de l’Empresa a l’Auditori de Barcelona, una oportunitat única per reconèixer el compromís i la innovació de les empreses catalanes.
De les trenta-vuit candidatures presentades en aquesta edició a les sis categories obertes a concurs, els membres del Jurat han fallat a favor de:
Eficiència Energètica i Sostenibilitat – patrocinat pel PORT DE BARCELONA : COCA-COLA EUROPACIFIC PARTNERS
Transformació digital | Sector Indústria – patrocinat per CONSORCI ZONA FRANCA DE BARCELONA: COMEXI
Transformació digital | Sector Serveis – patrocinat per eDIVERSA GROUP: MAT PRODUCT & TECHNOLOGY
Reconeixement al Comerç Innovador – amb el suport de CCAM GENERALITAT: TORRONS VICENS
Millor jove iniciativa empresarial – promogut pel Cercle Cecot de Joves Empresaris – patrocinat per OCCIDENT: CENTRES MERCÈ TORGUET
9è Reconeixement CaixaBank a la PIME responsable: ESCOLA GINEBRÓ
7è Premi Vítaly Empresa Saludable: AZBIL TELSTAR (Categoria fora de concurs en aquest Jurat. El procés de selecció i votació ha anat a càrrec d’un comitè tècnic de Vítaly qui ha donat la màxima puntuació a l’empresa Telstar en aquesta edició a les accions de prevenció i salut laboral).
Impuls a l’associacionisme empresarial
Empreses centenàries
Durant la Nit de l’empresa, la Cecot també reconeixerà la trajectòria de tres empreses centenàries: Editorial Clie, fundada el 1924 (100 anys), CASAS The Shoe Town, fundada el 1923 (101 anys) i la Companyia General Càrnia, fundada el 1920 (104 anys).
Personalitat
SR. JOAN PLANES VILA, president d’Honor de Fluidra (Categoria fora de concurs).
Joan Planes Vila, nascut a Estamariu l’any 1941, és el fundador i actual president d’honor del grup Fluidra i president de la Fundació Fluidra. Planes va iniciar la seva trajectòria professional el 1969 a Barcelona, quan va crear la primera empresa del grup Fluidra, “Astral S.A. de Construcciones Metálicas”, juntament amb les famílies Serra, Corbera i Garrigós. Amb una clara visió empresarial, ha liderat el creixement i l’expansió de Fluidra, consolidant-la com una companyia destacada en el sector de la fabricació de productes relacionats amb el món de la piscina, liderant el seu creixement i expansió nacional i internacional, fins al 2006, quan va passar a ocupar la presidència del Consell.
Des del 2016, Planes exerceix com a president d’honor de Fluidra, on continua aportant la seva experiència en responsabilitat social corporativa i en iniciatives de suport a emprenedors, com el programa Fluidra Accelera. La seva passió per la cultura i la música el porta també a presidir la Fundació Orquestra Simfònica del Vallès i la Fundació Òpera de Catalunya, a més de col·laborar amb altres fundacions relacionades amb la cura del medi ambient. Entre els seus reconeixements destaca també la Creu de Sant Jordi, atorgada per la Generalitat de Catalunya el 2013, que certifica el seu compromís amb la sostenibilitat i el foment de l’emprenedoria.
29a Nit de l’Empresa
El dilluns 21 d’octubre la Cecot celebra la seva trobada anual en el marc relacional de la Nit de l’Empresa, que enguany s’organitza a l’Auditori de Barcelona, on ja es van dur a terme les edicions del 2015 i del 2016 de la Nit de l’Empresa de la Cecot i que enguany l’organització preveu que aculli un miler de persones.
La Cecot considera que, en l’actualitat, és més imprescindible que mai donar suport a aquelles empreses que es mantenen en constant adaptació als canvis de l’entorn, creixen, innoven i asseguren la continuïtat de la seva activitat diària. “Necessitem referents”, destaca Panés, “i els Reconeixements al Progrés Empresarial serveixen com a plataforma per donar visibilitat a empreses i equips que estan avançant en el desenvolupament de les seves operacions, alhora que poden inspirar altres organitzacions”. Panés també subratlla que la Nit de l’Empresa de la Cecot té l’objectiu de posar en valor la feina, el compromís i la contribució socioeconòmica que les empreses catalanes aporten al país. “És fonamental mantenir espais com aquest per recordar que l’activitat empresarial és una tasca col·lectiva i una responsabilitat compartida, clau per garantir els nivells de benestar que desitgem com a societat”, ha afegit.
L’entitat reafirma la seva aposta per l’àmbit energètic i tecnològic, mantenint com a objectiu la reducció d’emissions de carboni en qualsevol activitat econòmica o productiva relacionada amb l’esdeveniment. “Des que el 2022 vam ser la primera patronal d’Espanya i Catalunya en aconseguir el Certificat de 100% Neutre de Carboni, la reducció d’emissions s’ha convertit en un element essencial de qualsevol procés que desenvolupem”, explica Panés i l’any 2023, la comissió organitzadora va aconseguir disminuir en un 20,79% les emissions de CO2 respecte a l’edició anterior.