Healthcare Vallès de la Patronal Cecot participa a la jornada de dinamització del programa Primer de Preacceleració
20 de novembre de 2023

Comparteix:

La Patronal Cecot ha participat en la Jornada de dinamització del programa Primer de preacceleració, organitzat pel Departament d’Empresa i Treball, i en la que estaven convidades totes les preacceleradores participants a l’edició de 2023 i les start ups que estan sent assessorades.

La jornada, moderada pel Sr. Quino Fernàndez, CEO i cofunder Aticco Lab, ha estat inaugurada per la Sra. Anna Miquel Cap de l’Àrea d’Emprenedora i Formació del Departament d’Empresa i Treball, qui ha donat la benvinguda als participants i ha aprofitat per presentar la nova imatge del programa. Addicionalment, també ha recordat que tots els projectes start ups que participen en l’edició d’enguany estan convidats a presentar el seu projecte per ser candidat a participar a l’edició del 4YFN del Mobile World Congress de 2024.

A continuació, la Sra. Helena Torras, VP & Investment Manager South Europe de Hans (wo)men Grooup – Inversora, emprenedora i Board Membre de Tech Barcelona, ha parlat sobre la feina de cercar inversió, de la mà dels diferents agents privats, les diferències entre els diferents inversors i les fases per a l’obtenció de finançament. També ha explicat la seva fórmula MPT que segueix com a inversora; M de money, enfocat a un mercat gran, la P de passió, tenir una motivació per lluitar, en especial en temps difícils, i la T de trust, confiança, per transmetre que els emprenedors són els únics que poden dur a terme aquest projecte.

El Sr. Jordi Altamira, CEO i fundador d’Upbizor, una de les empreses referència en estratègia de finançament per startups i fundador del fons d’inversió Lánzame, ha parlat sobre els mètodes de finançament de les empreses: el finançament operatiu de la mateixa empresa, el finançament privat i el finançament extern. També ha compartit l’estratègia guanyadora per invertir: s’ha de tenir una metodologia i informació privilegiada. Si l’inversor està a l’ecosistema, és un avantatge competitiva i, per tant, és clau que l’emprenedor sàpiga en què inverteix l’inversor i quins són els seus biaixos. També ha explorat les diferents possibilitats de finançament actuals en l’àmbit públic. Per últim, també ha mencionat que en el cicle actual s’obté bona rendibilitat de dipòsits fixos, pel que el finançament en start ups està caient, sobretot després de la facilitat d’accés a crèdit del 2020 i 2021.

A continuació la Sra. Isabel Giménez, de Women Angels for STEAM, inversora de projectes dirigits per dones, el Sr. Sergio Pérez, de Sabadell Venture, i el Sr. Ramon Saltor, CEO i fundador de Dozen, un venture capital online, han participat al panell “Inversió en startups” i han donat la seva visió sobre el que tenen en compte a l’hora d’invertir, depenent de la fase en les que es trobi el projecte: el mercat que té, l’equip, les mètriques i el cost d’adquisició de clients en el creixement, per créixer, però, evitant que això generi pèrdues.

La jornada ha comptat també amb un panell dedicat a l’emprenedoria, de la mà del Sr. Joel Orteu, CEO i cofunder de Tattoox, comunitat i centre de formació de referència del Tattoo, el Sr. Alun Evans, CEO i cofunder de Freeverse, plataforma NFT per a marques i jocs que integren la propietat digital, i la Sra. Elena Losantos, CEO i cofunder d’ Indentify, una start up traveltech d’informació i continguts culturals per a viatgers. Tots tres han participat al panell “El repte d’emprendre: arribar al tercer any”, i han explicat la seva experiència en l’emprenedoria, han parlat sobre la importància de triar bé els cofunders, com va ser l’experiència de cercar finançament per primer cop, el pivotatge de les iniciatives segons les necessitats i resposta del mercat, de la resiliència i salut emocional de l’emprenedor, en especial quan les coses no van bé i del sistema espanyol, que no afavoreix l’emprenedoria.

El darrer keynote ha estat el Sr. Ruben Bonet, fundador de Fractus, una spin off universitària de la UPC, en el camp de les antenes fractals. Quan van comença l’any 1999, només tenien la tecnologia amb una forta visió sobre com seria el mercat de la telefonia mòbil. Actualment, són els referents de les antenes mòbils a nivell mundial. El creixement es va consolidar a través de patentar les seves innovacions, considerant-se clau la protecció de les seves tecnologies per continuar creixent i innovant. Bonet també ha explicat les fonts de finançament tant públiques com privades amb les que ha comptat l’empresa. El model de creixement ha estat la cerca d’inversors i la seva retribució a través de dividends i no a través de la venda. El creixement a partir d’ara passa també per l’IoT, el sector de les alarmes i TPVs, entre altres.

El tancament institucional de la jornada ha estat a càrrec del Sr. Lluís Juncà, director general d’Innovació, Economia Digital i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya,  qui hi ha recordat que hi ha 2000 start ups a Catalunya i que el programa Primer té la vocació que no només sigui Barcelona la que capitalitzi l’atracció d’aquestes empreses sinó també ho sigui la resta de Catalunya.

 Healthcare Vallès

El programa Healthcare Vallès, que és una iniciativa de Cecot i està subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball, amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus, està orientat a emprenedors amb idees o projectes start ups del sector de la salut, que vulguin portar la seva iniciativa al següent nivell. El programa ofereix un itinerari formatiu relacionat amb el model de negoci, estratègia, vendes, marketing i gestió econòmic-financera, especialitzada en l’àmbit sanitari, i inclou la possibilitat de mantenir contacte amb les empreses consolidades de l’ecosistema sanitari del Vallès. Les empreses de l’ecosistema que hi participen són la Mútua de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa, Egarsat, Vitaly, BBraun i Moehs Ibérica, que més enllà de conèixer els projectes, posen a disposició la seva experiència per aconsellar i guiar als emprenedors en els diferents estadis dels seus projectes.

Sobre el Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial 

Sota el paraigües del Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial s’ofereix assessorament a les persones emprenedores i empresàries a través de les diferents àrees de treball:  

  • Creació d’empreses: les persones emprenedores poden rebre assessorament i acompanyament en totes les fases de la creació de la seva empresa. A més, al ser punt PAE, també ens ocupem dels tràmits d’alta. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Serveis/Emprenedoria  
  • Transmissió empresarial: si tens una empresa o negoci, ja no pots donar-li continuïtat i cerques un relleu; o si ets emprenedor i et planteges emprendre a través de la compra d’una empresa en funcionament, a través del servei de Reempresa t’acompanyem i assessorem en totes les fases de la compra o la venda de l’empresa. Per a més informació: https://www.reempresa.org/  
  • Consolidació i creixement: oferim acompanyament a les persones emprenedores i empresàries en el procés de consolidar la seva empresa i fer-la créixer, a través d’assessorament especialitzat i actuacions formatives. A més, a través del servei de HelpEmpresa, podem fer un diagnòstic integral de la situació de la teva empresa, donar-te consells per fer-la més resilient per afrontar reptes a futur. Si la teva empresa té problemes de viabilitat, també t’acompanyem en el procés de reestructuració o tancament honest i ordenat. Per a més informació: https://helpempresa.com/  
  • Oficina de finançament: tant si ets emprenedor/a o empresari/a, t’ajudem a trobar la millor solució de finançament per al teu projecte o empresa, ja sigui per a la seva constitució com per fer-la créixer amb noves inversions. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Pagines/Oficina-de-financament  

Per a més informació:
Departament de comunicació de la  Cecot 
premsa@cecot.org | Tel. 93 736 11 15 | Mòbil 630 91 80 26