NOTA DE PREMSA · 04 juliol

La patronal catalana Cecot es suma al “Ja n’hi ha prou” que recull el Manifest de la pime espanyola per la llibertat d’empresa impulsat per la CEPYME

Comparteix:

  • Xavier Panés: “ja fa temps que estem demanant al ministeri de Treball que retorni la concertació de mesures en l’àmbit laboral al marc de la taula del diàleg social i deixi la via dels Reials Decrets Llei. Qui millor que empreses i treballadors per analitzar, debatre i arribar a consensos en mesures relatives a l’àmbit del treball i l’activitat productiva des d’unes posicions que gestionen la realitat diària a les empreses”. 
  • Panés: “ens preocupa i ens ocupa les decisions, fora del marc de la taula de diàleg social perquè tenen un impacte directe sobre la productivitat de les empreses. No hi ha un diàleg sinó un monòleg dirigit per les preses que dificulta trobar punts de consens per un tema que és de calat, que afectarà molt les pimes i que no té en compte l’heterogeneïtat del nostre teixit productiu tant per sectors d’activitat, com per grandària”.  

Terrassa, 4 de juliol de 2024 – El malestar generat per les darreres propostes del ministeri de Treball en quant a reducció de la jornada de treball han aflorat un malestar latent entre les empreses representades per la Cecot generat per la continua intervenció i modificació de normes que regulen les relacions laborals per part del Govern. Unes intervencions que les empreses i col·lectius empresarials de la patronal catalana consideren que no tenen en compte l’impacte sobre el teixit empresarial majoritari del país que és en més d’un 98% de microempreses i pimes.

“Regular per Decret-Llei la reducció de la jornada o els permisos, els salaris o el temps de treball és l’antítesi del concert social i està lluny d’un diàleg amb els agents directament implicats en el procés”, afirma Xavier Panés, president de la patronal Cecot.

És per aquest motiu que la Cecot recolza el contingut que recull el Manifest de la petita i mitjana empresa espanyola per la llibertat d’empresa impulsat per la CEPYME i es suma a un “Ja n’hi ha prou” generalitzat per part de tot el teixit empresarial a un constant intervencionisme del ministeri de Treball en el desenvolupament empresarial.

“Aquest país, si és el que és ara, és gràcies a una societat civil i a una iniciativa privada mobilitzades i implicades en el seu desenvolupament socioeconòmic. I des del teixit empresarial que representem a la Cecot tenim clara aquesta vocació de ser membre actiu i compromès en les decisions estratègiques. Per això estem preocupats per la proposta de reduir la jornada laboral a 37,5h ja que tindrà un impacte enorme en les microempreses i les pimes, que resulta son el 98% de la demografia empresarial. Cal analitzar aquest impacte des de l’heterogeneïtat del nostre teixit productiu i trobar mesures o adaptacions que contrarestin l’impacte negatiu, com ara plantejar reducció de cotitzacions per les pimes, o incrementar el número màxim d’hores extres o incrementar el percentatge legal de la distribució irregular de la jornada, per posar algunes mesures d’exemple”.

Panés considera que l’actitud i la urgència amb què la ministra de Treball vol implementar la mesura, dificulta el diàleg de la taula social “perquè tenim la sensació d’estar davant d’un monòleg dirigit per les preses que dificulta trobar punts de consens per un tema que és de calat. És un tema que fa mesos que s’està treballant des de la CEOE i CEPYME, i que s’estan proposant mesures des de la Comissió de Treball i Seguretat Social de la CEOE a la taula tripartida. Els marcs de debat i cerca de consens en temes que esdevindran estructurals han de poder disposar de temps de  treball i diàleg, i la pressió que està exercint el Govern per escurçar el temps de treball dificulta les gestions i els acords”.

Descarregueu aquí el Manifest de CEPYME.

Vols contactar amb el nostre departament de comunicació?

Truca’ns al 93 736 11 15 o envia’ns un correu electrònic a premsa@cecot.org