NOTA DE PREMSA · 13 febrer

La Cecot forma part d’una visita d’estudi a Varsòvia en el marc de l’Interreg ProactSME que comparteix experiències en l’oferta de serveis per pimes

Comparteix:

La Cecot és l’única entitat privada convidada a formar part del programa per aportar els coneixements i metodologia que utilitzen al servei HelpEmpresa per ajuda a les persones empresàries, propietàries de negocis i petites i mitjanes empreses a evitar la fallida i consolidar el teixit empresarial català.

  • Laura Sallent: “Ha estat una oportunitat, en el marc del projecte ProactSME, per consolidar l’intercanvi de coneixements que hem extret durant el segon semestre de 2023, així com per poder conèixer l’abast polonès en termes d’Intel·ligència Artificial i bones pràctiques de la ciutat”.
  • L’Ajuntament de Varsòvia va exposar les seves pròpies iniciatives, incloent-hi el portal de dades obertes de Varsòvia i el Warsaw 19115 City Contact Center, que exemplifiquen l’ús eficaç de la tecnologia per millorar els serveis públics i fomentar la participació ciutadana.
     

Terrassa, 13 de febrer de 2024 – La Cecot, de la ma de la directora del Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial, Laura Sallent, ha participat d’una visita d’estudi a Varsòvia, Polònia, en el marc del programa ProactSME d’Interreg Europe. Aquest és un projecte cofinançat pels fons Interreg de la Unió Europea que està dissenyat amb l’objectiu que diferents regions europees treballin conjuntament per copsar quins són els serveis que, de manera proactiva, les institucions públiques poden oferir a les pimes i com fer-los arribar, posant el focus en serveis més intel·ligents i digitalitzats per a les pimes, construint un sector privat més resilient i competitiu a les diferents regions.

“En el nostre cas, aportem i compartim l’experiència i els coneixements que hem anat adquirint en el desenvolupament del HelpEmpresa i val a dir que som l’única entitat privada  a qui han convidat a participar”, explica Sallent. La Cecot ha estat convidada a participar pel seu alt coneixement de la situació i de les necessitats de les pimes a Catalunya, i perquè des de 2021 treballa desenvolupant el servei HelpEmpresa que és un servei basat en la metodologia de la xarxa Early Warning Europe (EWE), que ajuda a les empreses a ser més resilients. “Com a Cecot estem compartint les nostres experiències amb la resta de socis del programa ProactSME d’Interreg Europe, alhora que estem aprenent noves maneres de poder utilitzar eines predictives, sempre amb la voluntat de poder ajudar a les persones empresàries, propietàries de negocis i petites i mitjanes empreses a evitar la fallida i consolidar el teixit empresarial català”, argumenta Laura Sallent.

La primera jornada de la visita va començar amb una presentació de la Generalitat de Catalunya, com a líder del projecte, per actualitzar l’estat del projecte en aquest segon semestre d’implementació per, seguidament, obrir un marc de debat sobre les capacitats i condicions per a la implementació dels resultats del projecte.

En el transcurs de la jornada, els membres de l’equip van tenir l’oportunitat d’explorar les bones pràctiques implementades per la regió de Mazovia, amb un focus especial en l’estratègia de digitalització del Voivodat de Mazovieckie. A més, l’Ajuntament de Varsòvia va exposar les seves pròpies iniciatives, incloent-hi el portal de dades obertes de Varsòvia i el Warsaw 19115 City Contact Center, que exemplifiquen l’ús eficaç de la tecnologia per millorar els serveis públics i fomentar la participació ciutadana.

La jornada va incloure una visió interna de l’àmbit d’I+D a Varsòvia, presentada pel servei d’empresa i innovació de l’Ajuntament, així com una presentació del punt de contacte de la indústria de l’institut de recerca Lukasiewicz – PIAP, sobre l’ús de la Intel·ligència Artificial en l’entorn empresarial.

El segon dia de la visita, els membres van participar en una conferència sobre Intel·ligència Artificial en els serveis de l’administració pública, seguida d’un taller sobre el grau de digitalització dels serveis públics. Aquestes sessions van permetre un intercanvi d’experiències sobre l’adopció de la IA i els reptes associats a la transformació digital dels serveis públics a Polònia i a Europa.

“El resultat d’aquesta visita ha estat molt satisfactori, obrint el camí cap a una millor comprensió de les diferents estratègies d’implementació de serveis proactius a tot Europa”, conclou Sallent. La pròxima trobada està programada per al mes de maig a Lituània, continuant així amb el progressiu avanç del projecte ProactSME
 
Sobre ProactSME

ProactSME és un projecte cofinançat pels fons Interreg de la Unió Europea, dissenyat amb l’objectiu que diferents regions europees treballin conjuntament per copsar quins són els serveis que, de manera proactiva, les institucions públiques poden oferir a les PIMES i com fer-los arribar, posant el focus en serveis més intel·ligents i digitalitzats per a les pimes, construint un sector privat més resilient i competitiu a les diferents regions.
El programa facilita l’intercanvi d’experiències, coneixements i bones pràctiques en l’ús de l’anàlisi de dades i la intel·ligència artificial entre els territoris participants – Catalunya, amb la Generalitat de Catalunya al capdavant del projecte, Macedònia Central (Grècia), Mazovia (Polònia), Møre og Romsdal (Noruega) i Lituània.

Vols contactar amb el nostre departament de comunicació?

Truca’ns al 93 736 11 15 o envia’ns un correu electrònic a premsa@cecot.org