Durant tot un dia de jornada, l’equip tècnic i professional de l’àrea d’emprenedoria i creixement empresarial de la Cecot s’han anat succeint per traslladar als més de seixanta membres de la delegació croata els coneixements i expertesa en àmbits com la Reempresa, el Kit Digital, projectes com Helpempresa, el Connect in per internacionalització o l’Oficina de Finançament.
Terrassa, 21 d’abril del 2023. La Cecot ha acollit i organitzat una jornada de treball amb una delegació de 60 persones de HAMAG-BICRO, l’agència governamental de referència en el suport a les petites i mitjanes empreses de la República de Croàcia, responsables de la implantació dels fons ESIF adreçats a pimes.
HAMAG-BICRO presta especial atenció al desenvolupament de l’ecosistema nacional croat de suport a les petites i mitjanes empreses i treballa activament per connectar institucions de suport a emprenedors de tota Croàcia per augmentar el seu nivell de coneixements i habilitats i assessorar millor els seus clients.
Actualment com a agència estan implementant un projecte finançat per la UE – BOND – Business Organizations Network Development. L’objectiu general del projecte és reforçar l’oferta de serveis professionals per a les persones emprenedores de Croàcia a través de l’organització empresarial en xarxa, per tal de proporcionar suport integrat a les pimes en totes les etapes de desenvolupament.
“I és per això que es van posar en contacte amb nosaltres i van sol·licitar-nos la presentació dels serveis que estem prestant a les pimes des de la Cecot”, explica Laura Sallent, directora del departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial de la patronal catalana. “HAMAG-BICRO va identificar Barcelona com un pol de generació d’iniciatives orientades a l’atenció i el suport a les pimes i, en concret va identificar la Cecot com a agent generador i impulsor d’aquesta activitat, així que la seva petició, més enllà de sorprendre’ns positivament, ha estat un factor de motivació per tot l’equip que treballem a diari”.
Després d’una benvinguda per part del secretari general de la Cecot, Oriol Alba, qui ha emfatitzat “el treball en xarxa com una línia que la Cecot integra a qualsevol dels seus plantejaments”, i de la mateixa directora d’Emprenedoria i Creixement Empresarial, el tret de sortida a les intervencions l’ha donat l’equip de Reempresa, el mercat català de la compravenda de pimes, de la mà de Carla Jambrina, coordinadora del servei, i Judit Pañella, responsable del servei a Terrassa. A continuació han intervingut el director de Transformació Digital i Innovació de la Cecot, Abraham Arcos, qui ha compartit l’experiència en eines de transformació digital i, en especial, el programa del Kit Digital impulsat per Govern amb fons Next Generation. El responsable de l’Oficina de finançament de la Cecot, Àlex d’Espona ha estat l’encarregat de traslladar a la delegació croata tant la coordinació de l’oficina, com els mecanismes de finançament per pimes que s’ofereixen i el treball en xarxa amb altres entitats i organitzacions per donar suport als projectes empresarials. L’àmbit dels serveis d’internacionalització per pimes ha anat a càrrec de la directora del servei Connect in, Alicia López. Un servei que la Cecot presta fruit del treball en xarxa amb altres entitats patronals com el Centrem o la UPM per la promoció internacional de les pimes catalanes. I el darrer servei presentat a la delegació de Croàcia ha estat el Helpempresa, el servei per ajudar a les empreses catalanes a ser més resilients davant de canvis o disrupcions.
Laura Sallent valora positivament l’experiència “perquè més enllà de compartir amb tercers les nostres experiències i aprenentatges en relació a la prestació de serveis a pimes, ens ha ajudat a qüestionar-nos aspectes de millora mitjançant les preguntes, reflexions o dubtes que els participants ens han anat exposant. Ha estat una jornada profitosa per tothom”.