NOTA DE PREMSA · 24 abril

Gerardo Cuerva i Xavier Panés reivindiquen el paper crucial d’autònoms i pimes en el desenvolupament socioeconòmic i que el diàleg social es centri a definir un marc d’estabilitat per generar activitat empresarial  

visita cepyme 28

Comparteix:

Una delegació de representants empresarials de pimes liderada per Xavier Panés es reuneix amb el president de la CEPYME, Gerardo Cuerva, en visita institucional a la seu de la Cecot.  

  • Les organitzacions empresarials coincideixen en la necessitat d’establir un entorn amigable per al desenvolupament de l’activitat empresarial que doti d’estabilitat el context econòmic i polític, i faciliti els processos de presa de decisions estratègiques. 
  • Cuerva: “Les pimes estan patint la inflació i és imprescindible apostar per la unitat d’acció entre les organitzacions empresarials per a defensar realment a les empreses i no caure en altres interessos”.
  • “La crisi inflacionista està perjudicant el consumidor final; a les persones treballadores; però que ningú oblidi que a les pimes també. Així que és moment de treballar conjuntament per a fer front a la situació i dotar d’un clima amigable per a la realització de l’activitat empresarial”, ha assenyalat el president de CEPYME. 

Terrassa, 24 d’abril de 2023. El president de la Cecot, Xavier Panés, ha rebut avui al president de CEPYME, Gerardo Cuerva, en la seu de la patronal catalana, en una visita institucional. Aquesta és la primera vegada que la presidència de CEPYME visita la seu de la patronal catalana Cecot situada al Vallès, principal pol manufacturer i fabril del sud d’Europa. 

En el transcurs d’aquesta trobada, el president de CEPYME ha destacat l’encomiable labor de la Cecot amb les pimes de la zona del Vallès, aportant la seva experiència i saber fer com una de les organitzacions empresarials més importants a Catalunya i, sobretot, una organització que busca l’estabilitat de Catalunya per a les empreses. 

D’altra banda, Cuerva ha aprofitat per a donar la benvinguda al fet que Xavier Panes lideri a partir d’ara a les pimes catalanes dins de Foment del Treball, organització que representa a les més de 250.000 pimes d’aquesta comunitat. 

 
Per això, en aquest moment en el qual no es defensa l’activitat empresarial, és tan important la labor dels interessos empresarials d’organitzacions com Cecot i Foment del Treball, que han vetllat i vetllen per l’estabilitat (enfront d’altres interessos polítics) i que se centren en la defensa dels interessos de les pimes catalanes. 

En declaracions als mitjans de comunicació, Xavier Panés ha agraït la visita de Gerardo Cuerva i ha afirmat que “aquest era una trobada que feia temps que intentàvem organitzar i que les circumstàncies han propiciat que es doni ara. Celebrem poder rebre en la nostra seu al Vallès al president de CEPYME per a poder traslladar-li des de la proximitat del territori, casuístiques i problemàtiques del teixit pime català, sobretot en sectors d’activitat relacionats amb la indústria, la logística o el transport”. 

Cuerva ha recordat que “és un moment complicat per al teixit pime. Estem vivint un procés inflacionista en el qual les empreses han d’afrontar pujades de matèries primeres, reducció de marges continuat o l’impacte de la guerra d’Ucraïna, i hem de ser conscients que desgraciadament no hem recuperat el PIB del 2019, estem pràcticament un punt per sota”. “La societat espanyola ho està passant malament, el procés inflacionista està perjudicant el consumidor final; a les persones treballadores per descomptat; però que ningú oblidi que a les pimes també. Així que és moment de treballar conjuntament per a fer front a la situació i dotar d’un clima amigable per a la realització de l’activitat empresarial”. 

Cuerva també ha recordat que en els últims dotze mesos, “a Espanya han desaparegut més de quatre mil empreses, en la seva majoria autònoms i microempreses, i necessitem revertir aquesta tendència perquè el progrés de la societat ve de la mà de l’activitat empresarial”. Una afirmació que va en la línia de defensa empresarial de la Cecot. 

En els últims vint-i-quatre mesos els costos empresarials han pujat un 33% i, no obstant això, les vendes o la demanda no ha pujat al mateix nivell. Segons dades de CEPYME, en el primer trimestre de 2023 les vendes estan en un 11,7% de pujada però si se’ls resta l’efecte inflacionista a aquestes vendes, el volum d’actiu s’està veient congelat. “Un sobre cost de més del 33% mitjà significa un escanyament de marges clar” ha expressat Cuerva qui ha afegit que aquest percentatge incrementarà “a conseqüència de l’impacte de les mesures que es van haver de prendre per a fer front a la crisi sanitària com, per exemple els crèdits ICO. L’empresa espanyola es va sobre endeutar en més de 130.000 milions d’euros per a sobreposar-se a l’impacte de la Covid19 i ara, en plena situació d’inflació, les empreses han de retornar-los”. Així doncs, la situació per al teixit empresarial és complexa i per això totes dues organitzacions insisteixen en la necessitat de desenvolupar polítiques econòmiques que ajudin a la continuïtat empresarial tenint en compte els factors d’inestabilitat i incertesa del context. 

El propòsit de la trobada ha estat el de donar a conèixer les línies estratègiques d’actuació i projectes previstos per al suport, impuls i desenvolupament d’autònoms, microempreses i pimes de totes dues entitats, així com establir canals de comunicació efectius per a potenciar el treball en xarxa. Durant la trobada, on també han participat Inmaculada Prado, directora de comunicació i Relacions Institucionals de CEPYME; Toni Palet, vicepresident de la Cecot i president del Gremi de la Construcció; Ninna Torres, presidenta de Cercle Cecot Joves Empresaris; Mario Blasco, president de Club Cecot Fiscal & Financer; Alícia Bosch, presidenta de Ciesc i del Centre Metall·lúrgic; Antonio Martínez, president del Gremi de Transports i Logística de Catalunya i Sebastià Garcia, assessor en Gestió Econòmica, Costos, Marges i Rendibilitat de la Cecot, els assistents han compartit l’anàlisi, i la diagnosi del context socioeconòmic actual i han exposat mesures de reforç per al nostre teixit productiu. 

La CEPYME està reconeguda com l’organització empresarial més representativa de pimes a nivell estatal i amb qui la Cecot, tant per la vinculació amb Foment del Treball com per la dinàmica sectorial pròpia dels gremis i associacions que la formen, comparteix la defensa de l’interès d’autònoms, microempreses i pimes. 

Actualment CEPYME compta amb prop de seixanta organitzacions territorials d’àmbit provincial i autonòmic, tres mil organitzacions de base i quaranta-nou organitzacions sectorials d’àmbit nacional. 

Vols contactar amb el nostre departament de comunicació?

Truca’ns al 93 736 11 15 o envia’ns un correu electrònic a premsa@cecot.org