NOTA DE PREMSA · 07 març

El Gremi Tèxtil cerca atraure les vocacions professionals del jovent cap a un sector de futur com el tèxtil en el marc de la fira Terrassa Tria Futur

Comparteix:

Núria Aurell: “el tèxtil no es limita a la moda, que és el més conegut, hi ha un ventall molt gran d’activitats que comporta investigació, recerca i innovació com ho pot ser l’àmbit dels materials tèxtils avançats. Des de la fira hem organitzat xerrades per animar el jovent a que s’interessi a cursar formació ja sigui universitària com de cicles formatius relacionada amb el nostre sector”.

  • La d’aquest any és la tercera edició de la Fira Tria Futur que promou l’Ajuntament de Terrassa amb participació activa de l’Institut Industrial de Terrassa-Gremi Tèxtil. 
  • Aurell: “com en molts d’altres, el nostre sector està patint una manca de professionals qualificats i d’especialistes que ja avui comença a ser un problema per les empreses i que si no actuem veurem agreujat amb el temps. D’aquí la importància de treballar ja per animar les noves generacions a interessar-se també pels oficis vinculats als processos productius com ara mecànics, teixidors, nuadors, entre altres”. 

 

Terrassa, 7 de març de 2024. L’Institut Industrial de Terrassa-Gremi Tèxtil ha participat activament i per tercer any consecutiu a la fira Terrassa Tria Futur que impulsa el consistori per oferir a la ciutadania, i en especial a l’alumnat de 16 anys o més, un espai d’orientació formativa i professional per ajudar les persones a triar entre les seves opcions de futur. La fira conté una mostra d’ensenyament per a alumnat que està acabant l’ESO.  

“És per això que des del Gremi Tèxtil creiem oportú presentar a aquest alumnat les possibilitats laborals i professionals que els brinda un sector com el tèxtil i també pretenem trencar amb l’estereotip que el tèxtil només és moda”, explica Núria Aurell, vicepresidenta del Gremi qui afegeix que “enguany hem organitzat xerrades per als alumnes i assistents amb l’objectiu de donar a conèixer tot l’àmbit de treball relacionat amb els materials tèxtils avançats, on entren camps d’estudi com la innovació, la investigació i el desenvolupament de nous teixits i aplicacions, així com de la vessant relacionada amb la sostenibilitat”.  

Amb aquestes ponències el Gremi Tèxtil pretén atraure les vocacions professionals del jovent cap a un sector que consideren de futur. “Estem intentant arribar directament des de les empreses del sector al jovent per mostrar-los que la imatge que puguin tenir d’un tèxtil relacionat amb la revolució industrial no té res a veure amb les empreses a dia d’avui”, explica Aurell, “i que hi ha feina en el sector, i també hi ha formació reglada tant en l’àmbit universitari amb enginyeries com en la formació professional mitjançant cicles, amb programes estables i consolidats. Només ens falta animar als joves a que s’interessin per cursar aquestes formacions perquè feina no els faltarà”.  De fet, “a dia d’avui les empreses ja patim manca de perfils tècnics professionals, sobre tot a l’àmbit de la producció. Si bé és cert que ens calen persones per al desenvolupament de nous materials, actualment la demanda de figures tècniques, d’especialistes en oficis com mecànics, teixidors o nuadors és més acusada entre les nostres empreses i son perfils clau per al desenvolupament d’aquests nous dissenys i materials es duguin a terme i que acabin convertits en productes industrials, reals i al mercat”.  

Com en les darreres edicions, el Gremi Tèxtil ha muntat un estant des d’on poder mostrar i fer visible els processos industrials i els usos i aplicacions del sector.  

“És una tasca lenta, aquesta d’aixecar vocacions entre els joves, que no cobreix les mancances de personal qualificat que tenen a dia d’avui les empreses del sector”, afirma Núria Aurell, “tanmateix, com a Gremi entenem que és una acció que hem de continuar impulsant així com cercar el màxim de complicitats entre els centres d’orientació laboral, les administracions i la ciutadania per tal d’ajudar a la continuïtat de les empreses al territori, ja que acaba tenint un impacte positiu global sobre la nostra societat”.

Vols contactar amb el nostre departament de comunicació?

Truca’ns al 93 736 11 15 o envia’ns un correu electrònic a premsa@cecot.org