El Palau de la Música Catalana, primera sala de concerts a tot l’Estat espanyol i una de les pioneres a nivell europeu amb Certificat de Petjada Neutra de Carboni d’abast 1 i 2.
- La sala de concerts modernista, que l’any 2023 va acollir 747.000 persones, ha aconseguit una reducció del 94 % de les emissions de gasos d’efecte hivernacle i una compensació del 6 % de la resta d’emissions
- Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a l’assessorament de la Cecot.
ARXIUS DESCARREGABLES
Terrassa, 21 de novembre del 2024. La patronal catalana Cecot i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, han renovat el compromís de col·laboració, adquirit ara fa un any, que comporta l’establiment d’un programa d’accions de difusió cultural a la massa associativa de la patronal catalana i l’apertura de marcs de diàleg que generin nous projectes en el marc de l’economia social.
En aquest sentit, la Cecot ha posat a disposició del Palau de la Música els seus equips d’experts en diferents àmbits empresarials com ho poden ser la transformació digital o la transició ecològica per a l’activitat cultural, i fruit d’aquesta col·laboració el Palau de la Música Catalana és la primera sala de concerts que acredita la neutralitat en emissions de CO2 d’abast 1 i 2 a nivell català i de l’Estat espanyol.
“Celebrem haver ajudat al Palau en aquesta fita que s’havia proposat la seva executiva i l’equip intern i, en certa manera, ens la sentim també una mica nostra”, explica Xavier Panés, president de la Cecot: “a l’ADN de la nostra organització empresarial mantenim un fort compromís social que vincula el creixement econòmic empresarial a la cohesió social, al desenvolupament sostenible i al manteniment de l’estat del benestar. I obrir vies de col·laboració amb el Palau de la Música, com a institució amb vocació social, entra dins d’aquest propòsit”.
Des del punt de vista de la Cecot, el Palau de la Música Catalana forma part d’un entramat corporatiu privat a Catalunya que, com la mateixa Cecot i moltes altres entitats, permet assumir reptes col·lectius des de la col·laboració publicoprivada. “I nosaltres apostem perquè el país no perdi aquesta riquesa de societat civil que gaudim i que no tots els territoris tenen la sort de tenir”.
En aquest context, ambdues entitats expressen la seva voluntat de continuar treballant per dinamitzar l’entorn de l’economia social i de la responsabilitat social corporativa, i de realitzar actuacions conjuntes per al seu desenvolupament i promoció.