Healthcare Vallès tanca la seva primera edició amb 12 projectes preaccelerats, 100 hores de formació i més de 140 hores de mentoria.
- De les 384 persones emprenedores participants de les 23 preacceleradores catalanes en el marc del Programa Primer, Cecot ha aconseguit que 3 dels 6 projectes que han estat seleccionats per participar al 4YFN de l’edició de 2024 provinguin de Healthcare Vallès.
A finals de febrer, en el marc del 4YFN del Mobile World Congres, els 6 projectes seleccionats de les preacceleradores participants en l’edició de 2023 del programa Primer de la Generalitat de Catalunya, van tenir l’oportunitat de presentar els seus projectes davant del públic assistent al saló. La presentació de projectes, que es va realitzar al stand d’ACCIÓ, va comptar amb la participació de Lluís Juncà, director general d’Innovació, Economia Digital i Emprenedoria del Departament d’Empresa i Treball, i d’Anna Miquel, cap de l’Àrea d’Emprenedoria i Formació del Departament d’Empresa i Treball.
L’edició de 2023 del programa Primer ha comptat amb un total de 23 preacceleradores, un 35% més que al 2022, s’han assessorat 384 persones emprenedores, s’han ofert 2.800 hores de formació i 2.769 hores de mentoria entre totes les preacceleradores, oferint una capil·laritat territorial del programa en 20 comarques catalanes.
El 2023 ha estat el primer any en el que la patronal Cecot ha participat en aquest programa, a través de la creació de la preacceleradora Healthcare Vallès i aconseguint un èxit aclaparador: ha acompanyat a 14 projectes emprenedors, dels quals 12 han aconseguit finalitzar amb èxit el programa, ha ofert 100 hores de formació i més de 140 hores de mentoria especialitzada. No només ha aconseguit els reptes fixats, sinó que addicionalment, de les 384 persones emprenedores participants de les 23 preacceleradores catalanes, Cecot ha aconseguit que 3 dels 6 projectes que han estat seleccionats per participar al 4YFN de l’edició de 2024 provinguin de Healthcare Vallès.
Un dels punts més importants del programa de preacceleració ofert per la Cecot ha estat el contacte directe que les persones emprenedores participants han pogut tenir amb empreses del sector healthcare del Vallès, com són la Mútua de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa, Moehs Ibèrica, B.Braun, Vitaly i Egarsat. Gràcies a la col·laboració d’aquestes empreses s’ha pogut realitzar un programa molt complet que ha inclòs visites a les entitats i empreses, elevator pitch als principals dirigents i tècnics especialitzats, i aliances molt valuoses que han permès i permetran a futur impulsar aquestes iniciatives start up al nostre país.
Donat el gran èxit de la primera edició de Healthcare Vallès, la Cecot preveu tornar a reeditar el programa pel 2024, llançant ja després de setmana Santa la call for proposals per nous projectes d’emprenedoria relacionats amb el sector healthcare.
Els projectes seleccionats
Dels 6 projectes seleccionats per participar al 4YFN, els 3 que provenen de Healthcare Vallès són els següents:
- Improfit.IA: és una solució SaaS per crear activitats i digitalitzar moviments del cos, amb la finalitat de promoure la salut i el benestar de les persones a través de l’avaluació i qualificació de l’activitat física amb IA. Improfit ofereix una solució de visió per computació i algoritmes per predir i prevenir malalties cròniques en adults majors, utilitzant l’aprenentatge automàtic per analitzar grans quantitats de dades, incloent registres mèdics, hàbits d’estil de vida i factors ambientals. S’utilitzen eines pioneres proporcionades per la intel·ligència artificial, Machine learning i deep learning, vinculats amb la visió per computació, per identificar i inferir el comportament humà dels moviments de les persones. El seu promotor és l’Andreu Casadellà, enginyer industrial (UPC), CEDEP (insead), MBA (The Hong Kong University of Science and Technology), MBA (ESADE). És emprenedor i business angel i membre d’Antai Business Angel. Compta amb un equip de 10 persones, amb perfils de deep learning, visió per computació i robotics.
- Regemed: ofereix, mitjançant una nova generació de productes d’aplicació tòpica, alternatives mínimament invasives i no ablatives per a la regeneració i rejoveniment de la pell i teixits. L’envelliment fisiològic humà implica canvis morfològics vinculats a l’edat, així com també, una disminució dels mecanismes intrínsecs de regeneració de l’organisme. Actualment no existeix un tractament biològic tòpic produït a través de fraccions plasmàtiques per a ús personalitzat, és aquí on REGEMED vol oferir una solució tòpica a la problemàtica. El producte no només està indicat per a la regeneració de la pell vinculat a l’edat, sinó que també està altament indicat per a qualsevol malaltia que provoqui ferides i/o traumatismes a la pell. Això permet tenir a l’abast una solució personalitzada i fàcil d’utilitzar que millora el quadre simptomatològic juntament amb una millora estètica. Per tant, REGEMED ofereix un producte indicat per a la medicina estètica, cosmètica, plàstica, reconstructora i regenerativa. El seu promotor és l’Aleix Cuenca, doctorant en Medicina; postgrau en Dermofarmàcia i Formulació Cosmètica; postgrau en Medicina de l’Envelliment Fisiològic; màster en Assajos Clínics i Assumptes Mèdics, i especialista en Investigació farmacològica. Disposa d’àmplia experiència laboral de més de 8 anys en el camp dels Medical Scientific Affairs.
- Sentir: promou la salut auditiva facilitant l’accés a l’entrenament auditiu. Actualment, el projecte es troba en una etapa inicial de desenvolupament de l’aplicació Sentir, amb l’objectiu d’avaluar i tractar les habilitats auditives tenint comunicació amb centres i experts del sentit de l’audició. El problema principal en el que es centra és en la falta d’implementació de l’entrenament auditiu com a part fonamental en el procés de rehabilitació auditiva. La solució que proposa aquest projecte és mitjançant la creació i desenvolupament d’una aplicació mòbil avaluar i entrenar les habilitats de processament auditiu i que lliuri la informació rellevant al professional de la salut auditiva per a un millor tractament i seguiment dels pacients. La promotora és la Inés Barneo Caragol, que va estudiar 2 cicles formatius de so i audiologia protètica i formació en rehabilitació auditiva. Fa aproximadament 10 anys que es dedica a l’audiologia protètica i en l’últim centre auditiu porta més de 4 anys, el que ha fet principalment és fer estudis d’audició i adaptar audioprótesis. Disposa d’un equip multidisciplinari de 5 persones.
Més informació sobre Healthcare Vallès
El projecte Healthcare Vallès és una iniciativa de Cecot i el Departament d’Empresa i Treball, amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus. Està orientat a emprenedors amb idees o projectes start ups del sector de la salut, que vulguin portar la seva iniciativa al següent nivell. El programa ofereix un itinerari formatiu i de mentoria relacionat amb el model de negoci, estratègia, vendes, màrqueting i gestió econòmic-financera, especialitzada en l’àmbit sanitari, i inclou la possibilitat de mantenir contacte amb les empreses consolidades de l’ecosistema sanitari del Vallès.
Les empreses de l’ecosistema que col·laboren al projecte són la Mútua de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa, Egarsat, Vitaly, B. Braun i Moehs Ibérica, que més enllà de conèixer els projectes estan posant a disposició la seva experiència per aconsellar i guiar als emprenedors en els diferents estadis dels seus projectes.