Oriol Alba: “L’aportació de coneixement de les empreses de l’ecosistema sanitari ha estat clau per impulsar-ne el creixement dels projectes, així com per facilitar connexions que poden afavorir la innovació en el sector de la salut i les cures”.
- La segona edició de la preacceleradora destaca amb tres dels sis projectes escollits, entre els vint presentats al Demo Day del Programa Primer, per l’edició del 4YFN 2025: el dispositiu de cribratge de la sepsis de Loop Diagnostics, el dispositiu per facilitar el moviment a persones amb hemiplegia o hemiparèsia de Robopedics i l’ús de la IA per al dignòstic pre-quirúrgic de l’epilèpsia de BrainFocus.
- L’èxit de les dues edicions realitzades fins el moment ha dut a la Cecot a convocar una nova edició per aquest any.
ARXIUS DESCARREGABLES
Terrassa, 3 de febrer de 2025. La Cecot ha finalitzat amb èxit la segona edició de la preacceleradora Healthcare Vallès en el marc del programa Primer, una iniciativa que busca impulsar l’emprenedoria innovadora en el sector de la salut i les cures. El programa, iniciat el 29 de maig i finalitzat el 31 de desembre de 2024, ha permès a startups innovadores accedir a un itinerari formatiu especialitzat i a un entorn de mentoratge que ha potenciat el desenvolupament dels seus projectes.
La segona edició ha comptat amb la participació de 14 startups, cadascuna amb propostes innovadores en l’àmbit de la salut. Entre els projectes participants es troben Loop Diagnostics, que ha desenvolupat un dispositiu de cribratge de la sepsis, i ROBOPEDICS, que ofereix un dispositiu per facilitar el moviment a persones amb hemiplegia o hemiparèsia. FisioReact ha creat un servei de fisioteràpia personalitzada a domicili digitalitzat, mentre que Meloom ha dissenyat un producte digital per millorar el benestar emocional mitjançant l’aprenentatge musical. Altres startups destacades inclouen A mossegades, que proporciona un servei d’acompanyament nutricional, i Genialhelp GO!, que ofereix acompanyament psicològic online per a treballadors. Heecap ha desenvolupat un sistema d’estimulació elèctrica per a pacients amb ventilació mecànica, i BrainFocus utilitza IA per al diagnòstic pre-quirúrgic de l’epilèpsia. NodeMatch permet el control remot de la diabetis, mentre que Renvix Science se centra en l’estimulació de teixits per a medicina regenerativa estètica. Completen la llista CR Super Nova, que produeix muntures d’ulleres localment, Live Fresh Biotech, que ofereix solucions de fred sostenibles, Recordarcita.com, que gestiona cites mèdiques, i FlorenceCare, que connecta professionals i pacients per a atenció sanitària a domicili.
Durant els set mesos de durada del programa, s’han impartit un total de 112 hores de formació, enfocades a sessions de tecnologia, innovació, nous models de negoci i sessions en gestió empresarial. A més, s’han ofert 173,50 hores de mentoria personalitzada, adaptada a les necessitats de cada startup, per guiar-les en la definició i consolidació del seu model de negoci. Judit Pañella, project manager del programa a Cecot, ha destacat que “aquesta combinació ha proporcionat als participants les eines necessàries per desenvolupar els seus projectes innovadors”.
El programa ha comptat amb el suport de sis empreses de l’ecosistema sanitari, que han aportat els seus coneixements i experiència per ajudar a impulsar aquestes creant sinergies estratègiques per als participants: Mútua de Terrassa, Egarsat, Vítaly, B. Braun, Consorci Sanitari de Terrassa i Moehs Ibérica. Oriol Alba, secretari general de la Cecot ha destacat l’agraïment de l’entitat per “la implicació i col·laboració del personal de les entitats de l’ecosistema que han participat en el programa, pel seu compromís amb el suport a les noves iniciatives emprenedores. La seva aportació de coneixements ha estat clau per impulsar-ne el creixement, així com per facilitar connexions que poden afavorir la innovació en el sector de la salut i les cures”.
“Un dels grans èxits d’aquesta edició ha estat la selecció de tres de les startups participants per presentar la seva iniciativa a l’estand d’Acció i la Generalitat de Catalunya al 4YFN-MWC Barcelona 2025”, ha explicat Oriol Alba, en concret BrainFocus, Loop Diagnostics i Robopedics. En el marc del Demo Day del Programa Primer, un jurat expert ha escollit sis projectes d’entre els vint seleccionats prèviament, i tres d’aquests provenen de la preacceleradora Healthcare Vallès, tal com va succeir el 2023 en l’edició anterior. “Aquesta oportunitat permetrà a les nostres startups guanyar visibilitat i establir contactes estratègics dins del sector”, ha subratllat.
Amb aquesta segona edició, “la Cecot consolida Healthcare Vallès com un programa de referència dins del Programa Primer, impulsant l’emprenedoria tecnològica en el sector sanitari i de les cures”, ha expressat Pañella, qui també ha destacat que, “l’èxit de les dues edicions anteriors ha impulsat una tercera, així, la iniciativa continuarà posicionant-se com un motor d’innovació i creixement per a startups que volen transformar el sector de la salut amb solucions disruptives”.
Healthcare Vallès tindrà una tercera edició el 2025
Healthcare Vallès celebrarà la seva tercera edició, consolidant-se com una iniciativa clau per impulsar startups del sector salut. El programa, impulsat per la Cecot i subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus, obrirà inscripcions fins al 28 de febrer i començarà a l’abril, amb una durada fins al desembre de 2025.
El programa està orientat a persones emprenedores amb idees o projectes startups del sector de la salut, que vulguin portar la seva iniciativa al següent nivell. El programa ofereix un itinerari formatiu i de mentoria relacionat amb el model de negoci, estratègia, vendes, màrqueting i gestió econòmic-financera, especialitzada en l’àmbit sanitari, i inclou la possibilitat de mantenir contacte amb les empreses consolidades de l’ecosistema sanitari del Vallès.