Emprenedor/a: Florencia Aparicio Pakman
1.Ens pots explicar la teva formació i experiència professional?
Soc Llicenciada en dret, amb un màster en mediació i gestió de conflictes per la UNIR, tinc formació oficial en Coaching i coaching d’equips (reconegudes totes dues per ICF), Practitioner en Programació Neurolingüística i Màster especialitzat en l’eina de l’Enneagrama de la personalitat.
Acumulo una àmplia experiència en el sector. Vaig començar la meva carrera dedicant-me a l’assessorament jurídic laboral per a organitzacions i amb el temps em vaig especialitzar en l’àmbit negociació col·lectiva. Entre 2018 i 2024 vaig assumir el lideratge del departament de gestió de conflictes i assetjament en una empresa multinacional i des de 2021 al 2024 vaig liderar l’àrea de diversitat i igualtat en paral·lel a la prevenció i gestió de conflictes laborals. En aquests anys he tingut l’oportunitat de treballar la resolució de conflictes a través d’eines com la mediació, el coaching d’equips, el coaching executiu i la formació a líders i equips en habilitats de gestió d’equips.
Vull destacar la importància actual d’implementar una cultura de benestar i prevenció de violències en els entorns de treball, tant pel seu impacte social com per l’important valor que té per a les empreses a nivell de seguretat jurídica i compliment de les obligacions legals actuals.
2.Quina és l’activitat del negoci que has iniciat?
Em dedico a la consultoria per a empreses, especialitzada en la prevenció i gestió de conflictes. Acompanyo les organitzacions de manera preventiva, oferint formació sobre la prevenció d’assetjament i habilitats en gestió d’equips, així com implementant sistemes anti-assetjament i polítiques anti-discriminació. De manera reactiva, intervenim en situacions de conflicte o denúncies d’assetjament, gestionant processos d’instrucció, mediació i coaching d’equips adaptats a les necessitats concretes de cada cas.
3.Què et va motivar a iniciar aquest projecte?
Després de molts anys treballant per compte d’altri i adquirint una gran experiència liderant un departament en una empresa multinacional, vaig sentir que havia arribat al meu sostre professional. Va ser en aquest moment quan vaig decidir fer el salt i compartir tota l’experiència adquirida amb altres organitzacions de manera personalitzada i adaptada a les seves necessitats específiques.
4.En què t’hem ajudat des del servei del punt PAE de la Cecot?
El servei ha estat molt valuós per gestionar la meva alta com a autònoma. M’he sentit acompanyada en tot moment durant el procés, i m’ha permès estalviar molt de temps en la tramitació.
5.Com valores el servei d’alta d’empreses ofert per la Cecot (punt PAE)?
Personalment valoro el servei d’alta d’empreses de la Cecot de manera molt positiva. He comptat amb el suport constant de la consultora, qui sempre ha estat atenta i ha resolt tots els dubtes que m’han sorgit al llarg del procés.
6.Quin consell donaries a algú que vol iniciar un negoci?
Recomanaria aprofitar els recursos que ofereix la Cecot. Per a algú que realitza aquest tràmit per primera vegada, és fonamental sentir-se acompanyat durant el procés. Aquesta seguretat ajuda a afrontar l’inici de l’activitat amb més confiança i facilitat.