Més de 130 professionals es reuneixen a la Cecot per repensar la gestió de persones des d’una mirada més humana, eficient i transformadora 
9 de julio de 2025
trobada anual de professionals de recursos humans

Comparte:

Més de 130 professionals del sector dels recursos humans van participar a la Trobada Anual de Professionals de Recursos Humans organitzada pel Club Cecot de Recursos Humans, que enguany s’ha celebrat sota el lema “TRANS-FORMAR la gestió de persones cap a entorns més inclusius i eficients”. 

La jornada, celebrada a la seu de la patronal Cecot a Terrassa, va posar el focus en els reptes actuals de les organitzacions per generar espais laborals més sostenibles, humans i productius.  El secretari general de la Cecot, Oriol Alba, va subratllar durant el seu discurs de benvinguda la importància estratègica de la gestió de persones dins les organitzacions. “Les organitzacions s’han de centrar a fer una avaluació de quina és la seva política de gestió de persones, com aconseguir ser atractives per atreure el millor talent, com aconseguir fidelitzar i generar espais de treball saludables per als treballadors i, a partir d’aquí, ser capaces de generar organitzacions on la persona sigui el recurs més valuós i, per tant, contribueixi al desenvolupament i viabilitat de la pròpia empresa”. 


A través de quatre ponències especialitzades, la jornada va abordar reptes clau del present i futur dels recursos humans, amb una mirada posada en el lideratge conscient, l’evolució normativa, el desenvolupament personal i els grans desafiaments de la captació i fidelització del talent. 

El fundador d’INUSUAL® i ambaixador dels Inner Development Goals, Pere Rosales, va obrir el programa amb una ponència inspiradora titulada “Humans amb recursos”, centrada en la necessitat de transformar la funció de recursos humans a partir d’un lideratge més conscient i alineat amb el propòsit. 

“No és només un joc de paraules. És un canvi de mentalitat profund: les organitzacions són persones, i han de situar-les realment al centre”, va defensar Rosales, qui va introduir el concepte de “twinkle effect” com a indicador emocional del compromís dels equips.  Rosales també va posar de manifest el repte del sector per ocupar un lloc estratègic dins les empreses: “les àrees de recursos humans han d’incorporar-se plenament a la visió estratègica de la companyia. I no només com a observadores amb visió, que això ja ho tenen moltes, sinó com a motors reals del canvi”.

54643452330 72e463e63d o

La segona ponència, a càrrec d’Àngel Buxó, president del Club Cecot de Recursos Humans i assessor de RH de la Cecot, i Pep Bosch, assessor laboral de l’entitat, va posar llum a les principals novetats normatives que afecten la gestió de persones.

Buxó i Bosch van oferir eines per ajudar les empreses a adaptar-se a un entorn legal en constant canvi, i van defensar el rol estratègic dels departaments de recursos humans com a garants de la seguretat jurídica i l’equitat en les relacions laborals. 

Per la seva banda, Clara Brull, CEO de CBS Quality, va introduir una nova mirada en la gestió de persones, basada en la resiliència, el propòsit i l’autoconeixement. A través del mètode Kintsu, va oferir eines per desbloquejar el potencial individual i col·lectiu, posant l’accent en la importància d’alinear valors personals i organitzatius.: «El mètode Kintsu ajuda les persones a connectar amb el seu propòsit i construir una vida èpica. Quan això passa, les organitzacions es beneficien d’una plantilla més motivada, autèntica i productiva». 

Brull va destacar que un dels principals reptes per a les empreses és precisament «tenir persones que se sentin alineades amb el que fan i on treballen», i va defensar que «posar el propòsit al centre no és una moda, sinó una aposta estratègica per a la felicitat i l’alt rendiment». 

La jornada va concloure amb la ponència d’Oriol Mas, director general de Randstad Enterprise, qui va abordar els grans reptes estructurals que impacten actualment les empreses: l’escassetat de talent, l’increment de l’absentisme, el recanvi generacional, la bretxa competencial i la irrupció de la intel·ligència artificial. 

Mas va destacar la necessitat urgent de repensar la proposta de valor al talent, amb una mirada dinàmica i personalitzada destacant que “cal revisar la nostra proposta de valor per construir una marca ocupadora sòlida. Aquesta ha d’estar connectada amb el mercat laboral, evolucionar constantment i adaptar-se de manera específica als perfils de talent que volem atraure”, va explicar. En aquest sentit, Mas va advertir que aquesta aposta només pot tenir èxit si es desenvolupa paral·lelament amb un lideratge fort “sense un lideratge fort i una gestió del talent eficaç, aquesta proposta no es pot convertir en una experiència real i significativa per a les persones”. 

La jornada també va oferir un espai de networking amb 11 estands d’empreses col·laboradores, que van presentar solucions vinculades a la gestió de persones, com ara serveis de contractació de personal, eines per al registre horari i la gestió de la jornada, o serveis de prevenció de riscos laborals. Hi van participar empreses referents del sector com Vitaly, Wolters Kluwer, Infolab, Cegid, Temps Work, Woffu, Egarsat, Randstad, Marlex, Etalentum (especialistes en selecció de personal), Athelic (Club de Hoquei), així com marques de gran consum com Daba (Nespresso) i Coca-Cola. 

Viu la Trobada Anual de Professionals de Recursos Humans en un minut

Resumen de privacidad

Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerte la mejor experiencia de usuario posible. La información de las cookies se almacena en tu navegador y realiza funciones tales como reconocerte cuando vuelves a nuestra web o ayudar a nuestro equipo a comprender qué secciones de la web encuentras más interesantes y útiles.