La ciutadania ja s’ha expressat massivament a les urnes, ara toca als polítics desenvolupar els seus compromisos i programes.
Després dels resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest 12M, des de la Cecot insistim a reclamar acords entre les forces polítiques per tal d’assolir estabilitat en el Govern i poder desenvolupar reformes pendents i impulsar noves propostes que trenquin amb l’immobilisme de les darreres dècades i permetin avançar l’economia productiva
La ciutadania ja s’ha expressat massivament a les urnes, ara toca als polítics desenvolupar els seus compromisos i programes. Des de la Cecot volem que els partits arribin a acords i un consens polític per resoldre, des de la política, les reformes estructurals pendents al país; des de les infraestructures, passant per la sanitat, l’ensenyament o l’administració pública, com darrerament hem insistit.
Amb tot, i davant d’uns resultats que no donen la majoria absoluta a cap dels partits, “caldrà apostar per la cultura del diàleg per tal d’aprofundir en les reformes econòmiques que necessita Catalunya, reforçar la creació d’ocupació, reimpulsar la indústria, impulsar infraestructures o millorar l’ensenyament i la sanitat, entre molts altres temes pendents i que són urgents”, afirma Xavier Panés.
“S’obre un temps de pactes per governar i esperem que aquests pactes retornin l’estabilitat política i institucional al país. L’empresariat necessita un Govern cohesionat que mantingui criteris, que sigui previsible i que s’avanci a les situacions».
Al nou Govern i als partits que conformaran l’arc parlamentari, la Cecot els torna a demanar coratge polític per tirar endavant reformes, realitzant els acords necessaris i cercant el màxim consens per tal de dur-les a terme amb èxit, beneficiant el desenvolupament econòmic i empresarial, tot tenint present la cohesió social com una peça fonamental i necessària per enfortir la nostra societat del benestar. I fer-ho conjuntament amb les organitzacions de representació empresarial.
Panés ha manifestat que “ara sí que l’empresariat només entendrà estar a la taula on es decideixin les reformes que afecten el desenvolupament empresarial i creixement econòmic. S’ha acabat l’immobilisme de no prendre decisions en l’àmbit de la competitivitat o d’aquelles preses majoritàriament sense tenir cap aval per part del món de la representació empresarial, especialment de la mitjana i la petita empresa”.
Des de la Cecot oferim col·laboració i recordem al nou Govern que és necessari que política i empresa estiguin alineades en termes de prioritats i presa de decisions. Per tant, des de la Cecot insistirem a formar part en les reflexions i plantejaments de país que tinguin a veure amb àmbits empresarials.
“Els representants empresarials, ja ho hem manifestat moltes vegades, volem ser agent actiu en la definició dels pactes”. Per tant, des de la Cecot s’insistirà a formar part en les reflexions i plantejaments de país que tinguin a veure amb àmbits empresarials. “La desafecció política demostrada amb la baixa participació en les urnes hauria de servir de toc d’alerta a les formacions polítiques i a les institucions catalanes”, ha subratllat Panés.
La nostra prioritat és continuar treballant per fer empresa i un país competitiu
En qualsevol escenari, els empresaris i empresàries continuaran treballant per fer empresa i per fer un país més competitiu i socialment cohesionat. En aquest sentit, esperem màxima receptivitat per part del conjunt de les forces polítiques.
Des de la Cecot recordem als partits polítics el document de mesures i propostes Cecot per millorar la competitivitat de les pimes i estimular l’economia, i instem al nou govern entrant a impulsar un nou pacte i un compromís en l’àmbit de país per emprendre les grans reformes que han quedat pendents.