mb la constitució del Parlament de Catalunya, la Cecot reitera la seva crida a les forces polítiques per arribar a acords que garanteixin la investidura i un govern estable, necessaris per avançar en les reformes pendents i impulsar l’economia i insistim a als partits que arribin a acords i un consens polític per resoldre, des de la política, les reformes estructurals pendents al país; des de les infraestructures, passant per la sanitat, l’ensenyament o l’administració pública.
Xavier Panés: “felicitem en Josep Rull com a nou president del Parlament de Catalunya per aquesta legislatura que comença alhora que instem a les forces polítiques a arribar a acords per garantir la investidura i un govern estable que garanteixi el camí de l’estabilitat econòmica i el creixement empresarial”. Panés ha volgut també «agraïr la tasca desenvolupada per l’anterior presidenta Anna Erra”i ha destacat que “caldrà apostar per la cultura del diàleg per tal d’aprofundir en les reformes econòmiques que necessita Catalunya, reforçar la creació d’ocupació, reimpulsar la indústria, impulsar infraestructures o millorar l’ensenyament i la sanitat, entre molts altres temes pendents i que són urgents”.
La patronal reclama als partits que agilitin els pactes per governar i que aquests retornin l’estabilitat política i institucional al país. També demana coratge polític per tirar endavant reformes necessàries, amb el màxim consens possible, per beneficiar el desenvolupament econòmic i empresarial, tot tenint present la cohesió social com una peça fonamental i necessària per enfortir la nostra societat del benestar. I fer-ho amb les organitzacions de representació empresarial.
La Cecot seguirà insistint en formar part de les reflexions i plantejaments de país que afectin els àmbits empresarials, destacant el compromís del sector privat en la millora del país. “Els representants empresarials, ja ho hem manifestat moltes vegades, volem ser agent actiu en la definició dels pactes”. Per tant, des de la Cecot s’insistirà a formar part en les reflexions i plantejaments de país que tinguin a veure amb àmbits empresarials. “La desafecció política demostrada amb la baixa participació en les urnes hauria de servir de toc d’alerta a les formacions polítiques i a les institucions catalanes”, destaca Panés, “perquè l’allunyament de la ciutadania en aspectes cabdals com la governança del país, però també en àmbits importants com l’educació, la cultura o l’associacionisme en general, acabaran convergint en la manca d’una societat civil mobilitzada i implicada que, sovint, suposa el contrapunt als Governs perquè els aporta informació des d’un punt de vista diferent i complementari, que pot millorar els seus processos de decisió”.
En qualsevol escenari, la Cecot destaca que els empresaris continuaran treballant per fer empresa i per fer un país més competitiu i socialment cohesionat. I espera màxima receptivitat per part del conjunt de les forces polítiques.
Amb tot la Patronal recorda als partits polítics el document de mesures i propostes Cecot per millorar la competitivitat de les pimes i estimular l’economia, i insta al nou govern entrant a impulsar un nou pacte i un compromís en l’àmbit de país per emprendre les grans reformes que han quedat pendents.