La Cecot presenta la guia «Anem per Feina»:
8 de octubre de 2024

Comparte:

La guia «Anem per Feina» ofereix recursos en formació, orientació laboral i altres serveis per a ciutadans i ciutadanes de Terrassa que busquen feina o volen millorar les seves competències

Avui ha tingut lloc la presentació de la guia «Anem per Feina», un recurs clau per als ciutadans i ciutadanes de Terrassa que busquen feina, volen millorar les seves competències o necessiten orientació professional. Aquesta guia, elaborada per l’Àrea d’Intermediació Laboral i Orientació de la Cecot, recull els recursos i serveis disponibles a la ciutat en àmbits com l’ocupació, la formació, l’orientació i altres serveis vinculats.

La iniciativa sorgeix de la trajectòria de la Cecot en l’atenció a persones que es troben en situació de recerca de feina i necessiten suport, no només en el camp laboral, sinó també en aspectes relacionats. Tal com ha explicat Pere Ejarque, responsable de l’àrea d’orientació laboral de la Cecot, «aquesta guia té un element diferenciador essencial: està elaborada després de detectar una necessitat real. Hem detectat que moltes persones es troben desorientades quan busquen feina o volen millorar les seves competències, i aquesta guia neix amb la voluntat de començar a cobrir aquestes mancances». A més, Ejarque ha destacat durant la presentació la importància d’oferir un recurs que permeti orientar les persones al llarg de la seva trajectòria laboral, “nosaltres reivindiquem el concepte d’orientació al llarg de la vida. No es tracta d’una sola acció, sinó d’un itinerari que inclou una sèrie de passos i programes”.

La guia «Anem per Feina» s’estructura en quatre eixos principals: formació i millora de competències, feina, orientació professional i formativa, i serveis de la ciutat. Segons Alba Rosa Lorente, tècnica d’orientació laboral de la Cecot, «la guia està pensada per a persones que volen millorar la seva ocupabilitat”.

 El primer eix, formació i millora de competències, ofereix opcions formatives per a persones aturades i treballadores, així com informació sobre formacions reglades com l’ESO, cicles formatius i universitats. També inclou recursos per a aquells que vulguin aprendre català o homologar titulacions obtingudes a l’estranger, i una opció per acreditar competències professionals adquirides a través de l’experiència laboral. Lorente  ha explicat que des de la Cecot «creiem que és molt necessari remarcar el motiu pel qual hem fet la guia: resoldre necessitats». A més, ha destacat la importància de donar a conèixer opcions formatives sovint poc conegudes, com les escoles d’adults, que poden ser claus per a moltes persones que busquen una segona oportunitat educativa.

El segon eix de la guia és la feina, amb recursos per a la cerca activa d’ocupació. La guia no només ofereix un llistat d’empreses i portals de treball, sinó que també destaca l’ús de la Intel·ligència Artificial com a eina de suport en aquest procés. A més, s’hi inclouen consells per treballar a l’estranger, així com informació sobre serveis d’emprenedoria per a aquells que vulguin obrir un negoci propi o adquirir-ne un a través del programa Reempresa, una iniciativa que promou la compravenda d’empreses ja existents.

El tercer eix, orientació professional i formativa, recull els serveis d’orientació disponibles a Terrassa per ajudar els ciutadans i ciutadanes a trobar feina o a definir els seus objectius formatius. Aquest apartat és fonamental per a les persones que necessiten assessorament per traçar el seu itinerari professional.

El quart i últim eix és el de serveis de la ciutat, que inclou informació addicional per a persones nouvingudes a Catalunya, així com punts d’orientació social que ofereixen suport en tràmits administratius o informació sobre el voluntariat a la ciutat. «Fem una crida a les institucions i empreses perquè es posin en contacte amb nosaltres, amb l’objectiu d’incloure més serveis i poder atendre millor les persones que necessiten orientació» ha destacat Lorente.

Durant la presentació, s’ha subratllat que la guia «Anem per Feina» és un document viu, amb la intenció d’actualitzar-lo periòdicament i incorporar-hi més institucions i recursos a mesura que siguin necessaris. «És una guia viva, adreçada a la ciutadania, i considerem que pot ser molt útil per a persones que es dediquen a l’orientació», ha conclòs Pere Ejarque.

La guia ja està disponible en format digital a les xarxes socials de la Cecot i també en altres punts d’informació de la ciutat, amb l’objectiu de garantir que arribi al màxim nombre de persones possible i esdevingui una eina essencial per a la millora de l’ocupabilitat a Terrassa.