Prioritats de les pimes per a les eleccions europees de 2024 per SMEunited.
2 de mayo de 2024

Comparte:

Artesania i pimes: impulsant les transicions

Els representants de les pimes de tota Europa van acordar les seves prioritats per a les eleccions europees de 2024:

1. Un marc regulador empresarial

2. Enfortiment de la competitivitat (global)

3. Una mà d’obra qualificada

4. Un incentiu per a l’ecologització

5. Finançament per a la transició i les inversions

6. Un accés equitatiu als mercats (digitals)

7. Un entorn econòmic estable

Les institucions europees han de tenir en compte les característiques específiques de les petites i mitjanes empreses per a permetre’ls impulsar la transició ecològica i digital, afirmen els membres de SMEunited.

Al preàmbul del document, es subratlla que si bé la UE va ser fundada per a preservar la pau i la democràcia a Europa, el progrés econòmic i social s’ha d’aconseguir mitjançant una acció comuna, eliminant les barreres entre els estats membres amb l’objectiu essencial de millorar les condicions de vida i de treball dels seus ciutadans, enfortir la unitat de les seves economies i assegurar el seu desenvolupament harmoniós reduint les diferències existents entre les diferents regions.

“Els membres de SMEunited creuen que aquest objectiu fonamental de la Unió Europea es farà realitat gràcies als esforços de 24,3 milions de petites i mitjanes empreses (pimes)”, s’expressa a l’inici del document. Les petites empreses, tant a les regions rurals com en les metropolitanes, satisfan les necessitats diàries dels ciutadans, garanteixen l’ocupació i reforcen la cohesió social.

Cap a una societat emprenedora

Una política eficaç de la UE per a l’artesania i les pimes requereix un enfocament holístic que tingui plenament en compte tots els aspectes polítics i l’impacte específic de les normes per a les PIME. Aquesta política hauria de dirigir-se a totes les pimes i respectar la seva diversitat quant a grandària i característiques (artesania, micro, petites empreses, autònoms, etc.), sector i posició en la cadena de valor. Aquesta política hauria d’abastar també tot el «cicle de vida» d’una pime, des de la seva creació, desenvolupament fins a la seva transferència o segona oportunitat.

Els responsables de les polítiques, així com l’administració pública, haurien de promoure un entorn empresarial favorable als negocis. L’administració ha d’estar orientada al servei i utilitzar eines digitals perquè els tràmits siguin més senzills, ràpids i econòmics.

Descarrega el document amb les propostes en clau pime per a les eleccions europees.