NOTA DE PRENSA · 10 julio

L’Open Innovation Day connecta vuit start-ups del sector audiovisual amb empreses consolidades

20250710 open innovation audiovisual cecot ajterrassa 001

Comparte:

L’Ajuntament de Terrassa i la patronal Cecot col·laboren per impulsar les empreses innovadores del territori

La primera edició de l’Open Innovation Day Audiovisual, celebrada avui dijous, ha posat en contacte vuit start-ups del sector audiovisual i més d’una cinquantena de representats d’empreses consolidades de múltiples sectors per a buscar col·laboracions o aliances en els seus projectes. La jornada, l’ha organitzat l’Ajuntament de Terrassa, a través del servei d’Innovació, i la patronal Cecot.

L’Open Innovation Day és una jornada pensada per connectar empreses emergents i disruptives del món audiovisual amb empreses consolidades de qualsevol sector que cerquen noves idees, projectes i solucions creatives per innovar i créixer. La jornada està estructurada en dues rondes de presentacions dels projectes i dues rondes de networking destinades a posar en contacte les start-ups amb les empreses consolidades, per tal d’explorar possibles relacions o col·laboracions.

El tinent d’alcalde i regidor d’Innovació, Joan Salvador, ha expressat la seva satisfacció amb la jornada: «Aquesta iniciativa representa una gran oportunitat tant per a les empreses emergents com per a les ja consolidades, esdevenint un espai de transferència de coneixement singular, pensat per aportar valor als projectes, sigui quin sigui el seu grau de maduresa, amb l’objectiu d’enfortir l’ecosistema d’innovació del territori i impulsar la competitivitat del teixit empresarial. La capacitat de generar sinergies compartint experiències i projectes d’un mateix àmbit és un factor clau que cal continuar fomentant; és un autèntic win-win, tant per al sector empresarial com per a la projecció de la ciutat». També ha destacat que «amb iniciatives com aquesta, fruit de la col·laboració publicoprivada, es consolida el compromís del govern municipal per crear un entorn favorable a les empreses innovadores i afavorir-ne l’acceleració. El nostre objectiu és acollir i acompanyar nous projectes cap a la seva consolidació, especialment en sectors estratègics com el de l’audiovisual».

Per la seva banda, el secretari general de la patronal Cecot, Oriol Alba, ha remarcat que «l’objectiu principal de l’Open Innovation Day és generar un espai de connexió real entre empreses emergents i consolidades, entre projectes innovadors i sectors amb experiència, per tal de fomentar col·laboracions estratègiques i sinergies que ajudin a créixer el conjunt del teixit empresarial». Alba ha explicat que «a la Cecot fa anys que acompanyem persones emprenedores en les primeres fases dels seus projectes, però des de fa un temps hem volgut fer un pas més i facilitar-los també l’accés a responsables d’innovació, compres o direccions generals d’empreses consolidades. Aquest intercanvi pot ser clau per accelerar projectes, accedir a finançament o generar aliances de valor». El secretari general ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa i ha conclòs que «iniciatives com aquesta demostren el potencial de la col·laboració publicoprivada per fer créixer l’ecosistema innovador del territori».

A la jornada d’avui s’han presentat vuit empreses i projectes emergents de diferents especialitats del sector audiovisual (streaming, videojoc, vídeo, apps, etc) seleccionades per l’Ajuntament i la Cecot entre un total de 25 candidates. Quatre de les vuit seleccionades són de Terrassa.

Els vuit projectes i empreses presentats a la sessió d’avui han estat:

  • Windowsight (www.windowsight.com): plataforma de streaming creada a Terrassa que emet imatges d’obres d’art com a alternativa a la pantalla apagada. El projecte compta amb 15.000 obres d’art de més de 250 artistes de renom, permetent als artistes monetitzar les obres.
  • Mala Rodríguez. 25 años rompiendo cristales (www.lafarrandullah.com): un documental íntim i representatiu de La Farrandullah per reivindicar el llegat cultural, musical i feminista de la rapera Mala Rodríguez i com ha trencat barreres socials des de l’art i la paraula.
  • Intoreality TV (www.intoreality.tv): reproductor web immersiu interactiu compatible amb diversos dispositius (des de mòbil fins a ulleres de realitat virtual) que permet experiències immersives, fons i tot a distància. Pensat per a esdeveniments, formacions, tours virtuals i presentacions de producte.
  • Cubus Games (www.cubusgames.com): estudi de videojocs amb més d’11 anys de trajectòria, especialitzat en experiències narratives interactives, combinant tecnologia i storytelling per crear productes immersius. Autors de videojocs d’èxit com «Crims: casos oberts» i «El Retrovisor». També treballen per a museus, escoles i entitats socials.
  • Stepland (www.stepland.es): projecte de videojoc de Somni Game Studios, un estudi de videojocs dedicat la salut i la vida saludable, format per dos socis fundadors i cinc professionals més. L’empresa té previst llençar el seu primer producte el proper desembre.
  • Brandam Digital (www.brandam.digital) agència digital ubicada a Terrassa que ofereix serveis a terceres empreses. Des de la definició fins a la implementació, ofereixen estratègies integrals que inclouen creació de continguts, publicitat online, disseny web i SEO entre altres solucions.
  • Underworld Dreams (www.dropofpixel.com): videojoc de l’empresa terrassenca Drop Of Pixel, dedicada al desenvolupament de videojocs multi-plataforma (Nintendo Switch™, PC, VR, mòbils, etc.) del prototip inicial fins al producte final.
  • Sepulchral Silence (www.sepulchralsilence.com): empresa dedicada a impulsar artistes i grups emergents amb eines i continguts que els ajudi a promocionar-se.

Aquestes vuit startups i projectes s’han presentat davant d’empreses consolidades en el sector de l’audiovisual com Lavinia, Led Dreams, Colorado Zone; consolidades en altres sectors com Abacus; empreses de més recent creació com Esdemangofilms, Nova Actors, Game Consulting, Hyper Three Studio; representants del sector bancari i entitats de finançament com ICF o el mateix Parc Audiovisual de Catalunya, representat per la seva gerent Cristina Brandner.

Aquest ha estat el primer Open Innovation Day coorganitzat per Cecot i Ajuntament després d’una sèrie d’edicions com la celebrada al novembre dedicada a l’àmbit de la indústria food tech (tecnologies del sector alimentari) i una segona al març dedicada a la indústria 4.0. impulsades per la Cecot. Enguany, l’Open Innovation Day del sector Audiovisual s’emmarca dins de l’Espai Etcètera, un projecte singular del servei d’Innovació de l’Ajuntament de Terrassa que aplega diverses iniciatives destinades a accelerar el desenvolupament de projectes innovadors al territori, des d’una perspectiva integral, oferint formació, allotjament, mentoratge, assessorament estratègic, informació sobre vies de finançament, accions de networking i visibilitat. El programa s’adreça a start-ups, spin-offs, empreses de recent creació i projectes emprenedors avançats dels municipis de Terrassa, Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls, i compta amb la implicació de la Cecot i altres agents del territori (Pimec, Cambra de Comerç de Terrassa i Leitat) i amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Més informació a terrassainnovacio.cat/trobada-audiovisual-open-innovation-day i a open-innovation.cecot.org/audiovisual

Quieres contactar con nuestro departamento de comunicación?

Llámanos al 93 736 11 15 o envíanos un correo electrónico a premsa@cecot.org

Resumen de privacidad

Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerte la mejor experiencia de usuario posible. La información de las cookies se almacena en tu navegador y realiza funciones tales como reconocerte cuando vuelves a nuestra web o ayudar a nuestro equipo a comprender qué secciones de la web encuentras más interesantes y útiles.