NOTA DE PRENSA · 07 febrero

El president Xavier Panés rep en visita institucional la consellera d’Igualtat i Feminisme, Eva Menor a la seu de la patronal

20250207 img visita consellera eva menor (17)

Comparte:

Panés: “Hem coincidit en què el camí més efectiu no és el de les imposicions sinó el de les mesures acordades i la conciliació a través del consens”.

  • Panés: “hem conegut els principals eixos de treball de la conselleria per aquesta legislatura i ens ha permès compartir propostes i reflexions al voltant de la igualtat en l’àmbit empresarial i econòmic. Sobretot des de la vessant de les pimes”.
  • La Cecot i el Departament d’Igualtat i Feminisme obren la porta a treballar conjuntament per generar vocacions tècniques, amb perspectiva d’igualtat de gènere, entre els infants i el jovent. 

ARXIUS DESCARREGABLES

Terrassa, 7 de febrer de 2025 – Aquest matí, la seu de la patronal Cecot ha estat escenari d’una trobada institucional entre el president de l’entitat, Xavier Panés Sancho, una representació de membres de l’entitat patronal, i la consellera d’Igualtat i Feminisme de la Generalitat de Catalunya, Eva Menor Cantador qui ha remarcat la importància de situar la igualtat en el centre del desenvolupament econòmic.

La consellera ha compartit amb representants empresarials de la Cecot la visió del seu departament sobre la igualtat com a factor clau per al progrés econòmic i social. Ha subratllat que “les dones no són un col·lectiu, sinó una part fonamental de la població que encara enfronta barreres estructurals en l’accés al mercat de treball i a llocs de responsabilitat”.

Menor ha posat l’accent en la necessitat de treballar conjuntament per eliminar les desigualtats en àmbits com la indústria, les vocacions STEM, l’esport o la investigació, i ha apel·lat al teixit empresarial per col·laborar en iniciatives que apropin les nenes i els nens a la realitat productiva, ajudant a trencar estereotips des de la infància.

Entre els eixos prioritaris del departament, ha destacat:

  • Lluita contra la violència masclista, amb el Pacte Català contra la Violència i la necessitat de consensos socials per revertir la involució en els comportaments de la població més jove.
  • Foment de la igualtat en el mercat laboral, apostant per mesures acordades en matèria de conciliació i corresponsabilitat.
  • Reducció de la bretxa de gènere en la recerca i la innovació, especialment en sectors amb infrarepresentació femenina com la investigació mèdica.

Finalment, ha fet una crida a garantir la presència de dones en els espais de debat i presa de decisions, insistint que “muntar actes per parlar de la realitat de les dones pot ajudar a establir referents, però el que és realment important és que assegurem que les dones siguin presents en tots els espais on es parla de qualsevol temàtica i aquí a la Cecot això ho podeu fer factible en molta de l’activitat professional i divulgativa que realitzeu”.

Menor ha conclòs remarcant que la igualtat no és només una qüestió de justícia social, sinó un factor de competitivitat i productivitat per a les empreses i per al conjunt de l’economia.

Per la seva part, el president de la Cecot ha agraït l’oportunitat de compartir experiències sobre la implementació de polítiques d’igualtat a les empreses, especialment a les pimes, entre la consellera, les directives de recursos humans de les empreses associades participants a la trobada i els membres de l’equip de l’Oficina d’Igualtat de la patronal.

Ha destacat que “la igualtat és un repte estructural que requereix una actitud proactiva per part de tota la societat. Més enllà del marc normatiu, cal avançar en una transformació real, tot i que el 98% del teixit empresarial català està format per microempreses i pimes, fet que sovint dificulta la implementació de mesures d’igualtat”.

En aquest sentit, ha posat en valor la creació de l’Oficina d’Igualtat el 2023, una iniciativa estratègica que acompanya les empreses en aquest procés, al mateix nivell que altres projectes com les oficines de Transició Energètica o Compliance. A més, ha compartit l’experiència de la pròpia patronal en la implantació del seu Pla d’Igualtat, ressaltant que “aquest procés ens està permetent identificar dificultats i anticipar solucions per oferir un millor assessorament a les empreses associades”.

Finalment, Panés ha subratllat el creixent interès entre les empreses per integrar els criteris ESG (ambientals, socials i de governança) com a factor clau de competitivitat i sostenibilitat empresarial, i “és per això que des de Cecot esdevenim una eina al servei  de les pimes perquè puguin implementar-los de manera natural”. 

A més de Panés i Menor, a la reunió han participat la directora de RH de l’empresa del sector metal·lúrgic Neklar, Roser Balaguer, la directora de RH de l’empresa Lamp Lighting, també del sector metall, Marta Puigdengoles Sans, directora de RH de Lamp i la directora d’oficina de GCTPlus ETT, Núria Viadé Moreno. Per part de la Cecot també han estat presents el secretari general, Oriol Alba, la directora de col·lectius empresarials, Núria Amela Moya, la directora de Cecot Formació i Desenvolupament, Eulàlia Martínez Puig, l’equip tècnic de l’Oficina d’Igualtat, Pere Ejarque Guillamat, coordinador, i Laia Sabater Ortigosa, assessora en Igualtat, així la responsable de l’àrea de Consultoria i Formació a Empreses, Anna Gil Castellón i el consultor del departament de Formació i Desenvolupament, Bernat Carles Tort.

La visita també ha inclòs un recorregut per les instal·lacions de la Cecot i la signatura del Llibre d’honor per part de la consellera Menor.

Quieres contactar con nuestro departamento de comunicación?

Llámanos al 93 736 11 15 o envíanos un correo electrónico a premsa@cecot.org