11 d'abril de 2024
Oberta la convocatòria d’ajuts per a l’impuls de l’economia circular en el sector tèxtil, de la moda i confecció i del calçat

La Fundació Biodiversidad publica la convocatòria d’ajuts per a l’impuls de l’economia circular en el sector del tèxtil, de la moda i confecció i del calçat, en el marc del Component 12 “Política Industrial d’Espanya 2030” del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat amb fons europeus Next Generation – PERTE Economia Circular.  Aquests ajuts es regeixen per les bases reguladores de l’Ordre TEC/167/2024, de 20 de febrer.  

L’objecte de la convocatòria és donar suport a projectes que contribueixin de forma substancial a millorar la sostenibilitat i circularitat dels processos industrials i empresarials del sector del tèxtil i de la moda, millorant la competitivitat i innovació del teixit industrial en el marc d’una economia circular.  

S’inclouen dins d’aquesta convocatòria els projectes detallats a l’Annex I  de la convocatòria, que enumera diferents tipus de productes tèxtils, calçat i complements, en qualsevol dels estats del procés productiu (brut, semielaborat, elaborat, semimanufacturat, manufacturat, semiconfeccionat o confeccionat), així com les matèries primes, productes intermedis i residus. 

Actuacions subvencionables:  

Seran subvencionables les actuacions que, en els sectors del tèxtil i la moda i del plàstic, redueixin el consum de matèries primeres verges, redueixin la generació de residus i/o millorin la gestió de residus, contribuint de forma substancial a la transició cap a una economia circular en una de les següents categories:  

  • Recerca i desenvolupament  
  • Digitalització per a innovar en matèria de processos i organització  
  • Increment del nivell de protecció mediambiental de l’entitat beneficiària receptora de l’ajut  
  • Millora de la gestió de residus procedents de tercers  

No seran actuacions subvencionables aquelles inversions destinades a l’adequació a la normativa europea en matèria de protecció ambiental en vigor o destinada a l’adequació de normativa europea adoptada però que encara no estigui en vigor.  Seran subvencionables   

Entitats beneficiàries: 

Podran adquirir la condició d’entitats beneficiàries alguna de les següents: 

  • Les persones jurídiques de dret privat amb personalitat jurídica pròpia 
  • Les entitats d’economia social, sempre que no formin part del sector públic 
  • Les agrupacions de les anteriors entitats, sempre que estiguin participades per almenys una PIME, start-up o entitat d’economia social 

Quantia: 

La dotació màxima global de la convocatòria és de fins a 97.500.000 euros. L’import mínim dels ajuts concedits per projecte i entitat serà de 100.000 euros i el màxim de 10.000.000 euros.  

En el cas dels estudis de viabilitat i ens els projectes de digitalització, l’ajut màxim per projecte serà de 5.000.000 euros.  

Cap entitat de les beneficiàries podrà rebre més de 10.000.000 euros per convocatòria, independentment del nombre de projectes que executi en cada una d’elles.  

Per als projectes presentats per una agrupació, l’import mínim a rebre per cada una de les entitats que la formin haurà de ser, com a mínim, de 100.000 euros. 

Termini de presentació de sol·licituds: 

El termini de presentació de sol·licituds serà de 2 mesos des del dia següent de la publicació de l’extracte al BOE (publicat el 9 d’abril de 2024). 

Sol·licituds: 

Totes les fases del procediment es realitzaran de forma telemàtica. Les sol·licituds es dirigiran a la Fundació Biodiversidad mitjançant el formulari corresponent

Pressupost: 97.500.000 euros | Termini: 2 mesos des del dia següent de la publicació de l’extracte al BOE (publicat el 9 d’abril de 2024)

Per ampliar informació sobre aquest tema o qualsevol dubte estem a la vostra disposició.

› Extracte de la convocatòria (BOE)