El Gremi de Transports entén les mesures adoptades per l'administració per la nevada d'ahir però no comparteix la total paralització de l'activitat

El Gremi de Transports entén les mesures adoptades per l'administració per la nevada d'ahir però no comparteix la total paralització de l'activitat

Logo Gremi Transports

Tot i entendre el context d'excepcionalitat, el Gremi demana una gestió més proactiva a futur, amb els representants del sector logístic i amb les empreses concessionàries de les vies que van influir de indirectament en les paralitzacions.

01/03/18 · Gremi de Transports i Logística de Catalunya


El Gremi de Transports i Logística de Catalunya considera complex la quantificació de pèrdues amb motiu de la prohibició de circulació de camions a partir de 7,5 tones, ahir, a totes les carreteres catalanes per la previsió de nevades.

Abans de quantificar aquestes pèrdues s’ha de tenir en compte les conseqüències que es podrien haver succeït en el cas que el Servei Català del Trànsit no hagués pres aquestes mesures preventives davant d’un episodi de neu extens i intensiu.

Encara es recorden els recents incidents a l’AP-6 de fa unes setmanes, on més de 3.000 vehicles van quedar atrapats durant prop de 18 hores a causa de nombrosos vehicles accidentats que bloquejaven, no només els carrils, sinó també els vorals, dificultant les operacions de rescat.

Des del Gremi estan totalment compromesos amb la seguretat vial, per tant val la pena posar de manifest que no s’han produït incidents destacables a la xarxa viària, i que aquest podria ser un bon indicatiu de la mesura.

Evidentment, cal fer una gestió proactiva de la situació i més quan avui dia sabem les prediccions per endavant. Cal gestionar per evitar col·lapses vials, però la prudència mostra l’oportunitat de la mesura a adoptar. Entendre que és una mesura excepcional no ha de perquè suposar el tancament absolut de les carreteres per evitar qualsevol perill.

Les empreses de les vies concessionades de tot el territori nacional han de gestionar també la seva viabilitat. Amb tot, han realitzat càrrecs de forma indiscriminada a tots els conductors que han passat per peatges i, de forma indirecta, han provocat paralitzacions en zones no preparades. Això ha generat despeses addicionals de molts conductors a empreses per no haver gestionat amb previsió l’adequació d’aquestes vies.

Des del Gremi no es pot compartir la paralització de l’activitat davant d’un escenari que ja es preveia i davant del qual l’economia del país no pot restar paralitzada, tot i que s’entenen les mesures adoptades per l’administració en el context excepcional.

 

Sobre el Gremi

El Gremi de Transports i Logística de Catalunya, està adherit a la patronal catalana Cecot, consta de 250 associats.