Entrevistem a Ignasi Cusidó Codina, nou membre del comitè executiu de la Cecot

Entrevistem a Ignasi Cusidó Codina, nou membre del comitè executiu de la Cecot

L'entrevista

ignasicusidocodina

"El gran repte per a les empreses d'avui és aprendre a ser àgils i flexibles en tots els àmbits"

26/04/16 · Cecot


Ignasi Cusidó Codina ha estat responsable de Compres a l’empresa Germans Boada SA, marca RUBI, dedicant gran part del seu temps a les importacions de països asiàtics. Després va entrar a LAMP SA com a Director d’Operacions. Durant 5 anys, va dirigir tota la part operativa de l’empresa i el 2006 va encarregar-se de  la direcció general de la mateixa. Un parell d’anys més tard, es responsabilitzava, com a Conseller Delegat, de tot el Grup Lamp.

Lamp S.A. es dedica al Disseny, Desenvolupament, Producció i Comercialització de sistemes tècnics d’il·luminació arquitectural. Són un equip de 200 persones, les quals 120 es troben a la central de Terrassa i la resta repartides a les diferents filials que tenen arreu del món. Tenen implantació pròpia a Mèxic, Colòmbia, Xile, Perú, França, Regne Unit, Emirats Àrabs, Tailàndia i Xina. El grup factura 27 milions d’euros, dels quals el 70% provenen de l’exportació, repartits en més de 80 països.


 

En un moment de grans canvis polítics, socials i econòmics, quines considera que han de ser les prioritats de les empreses per garantir la seva viabilitat i el seu bon funcionament?

El gran repte per a les empreses d’avui és aprendre a ser àgils i flexibles en tots els àmbits. L’entorn canvia constantment i ho fa a una velocitat estrepitosa. Si aconseguim agilitat, podrem adaptar-nos a tots aquests canvis. Amb tot, això ens requereix aprendre a treballar amb estructures flexibles. Tot i que el marc laboral no ajuda, si que l’empresari ha d’assumir aquestes incerteses i entendre que una organització flexible sempre podrà adaptar-se millor a tots els factors externs que no controlem.

 

Considera que la figura de l’empresari té una acceptació positiva, conceptualment parlant, a nivell social? Per què?

El Sr. Pla del Club Super3 continua representant a un empresari dolent! Aquesta ja és la imatge que tot nen té d’un empresari. Tot i que penso que en els últims anys aquesta percepció ha anat canviant. Personalment opino que molta gent no és conscient del risc que l’empresari corre i només se’l veu com la persona que vol fer treballar molt i pagar poc. La crisi ha mostrat la part dura de ser empresari i els riscos que aquest corre. Aquest factor, molt probablement, ha ajudat a respectar-lo més.

 

Com entén la figura de l’empresari/a en l’actualitat? Quines són, segons vostè, les habilitats i característiques d’un empresari d’avui?  

L’empresari d’avui en dia és aquell que té il·lusió per un projecte i el tira endavant tot i les adversitats contínues que es troba pel camí. És per això que la dosi d’il·lusió ha de ser molt alta. També ha de tenir habilitats per implicar a les persones en el seu projecte; motivar a un equip i involucrar-lo tant com sigui possible.

 

Què és el millor i el pitjor de ser empresari?

Per a mi, el millor de ser empresari és quan veus el resultat de l’esforç de molta gent treballant per un mateix fi. El pitjor és, sense cap mena de dubte, la soledat!

 

Què l’ha dut a acceptar a formar part del Comitè Executiu de la Cecot?

Penso que des de les organitzacions empresarials com la Cecot es pot entendre el funcionament de les institucions de manera més senzilla. Amb aquesta comprensió es pot treballar per la millora de l’entorn empresarial, del Vallès i de Catalunya.

 

Quines creu que han de ser les prioritats de les organitzacions empresarials com la Cecot per tal de ser un bon instrument al servei de les empreses?

Primer de tot, cal tenir molt clares les necessitats de les empreses i dins d’aquestes, veure quines poden resoldre per elles mateixes i en quines és necessària l’ajuda d’organitzacions empresarials com la Cecot.

Les organitzacions empresarials han d’observar constantment l’entorn en el que es mouen les empreses per donar-los-hi les eines que necessiten. Cal, doncs, fer un treball de fons per detectar tot el seguit d’activitats i actuacions que poden ajudar-les.

 

Documents relacionats