El Gremi de Flequers celebra la campanya 'Les bosses es paguen, que no les pagui el Medi Ambient' de l'Agència de Residus de Catalunya

El Gremi de Flequers celebra la campanya 'Les bosses es paguen, que no les pagui el Medi Ambient' de l'Agència de Residus de Catalunya

Logo Flequers i Pastissers

El Gremi està convençut que l'entrada en vigor de l'obligatorietat de pagar les bosses de plàstic de nanses a tots els comerços contribuirà a la reducció dels residus plàstics.

12/04/17 · Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa i comarca


 

  • Es tracta d’una mesura a la qual el sector s’hi ha volgut sumar voluntàriament en diverses ocasions, a través de diferents campanyes, però els hàbits de consum ho han dificultat.

 

  • En els darrers anys s’ha perdut l’hàbit de portar la bossa de pa reutilitzable a sobre, incrementant també l’ús de la bossa de plàstic en fleques i pastisseries.

 

Una de les mesures que es recull a la Llei 5/2017, de 28 de març, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic, és la prohibició del lliurament gratuït de bosses de caixa o de lliurament a domicili de qualsevol material plàstic, incloent el plàstic en general, el plàstic oxodegradable i el plàstic biodegradable, amb exclusió de les compostables que compleixin els requisits de la norma UNE-EN 13432 o equivalent, en els punts de venda de mercaderies o productes.

La mesura, que ha entrat en vigor a finals de març, és d’aplicació a tots els comerços de Catalunya, sigui quina sigui la seva tipologia, sempre que en vendre el producte facin servir bosses de plàstic, però afecta molt especialment a les fleques i pastisseries, ja que en els darrers anys s’ha perdut l’hàbit de portar la bossa de pa reutilitzable a sobre, incrementant notablement l’ús de la bossa de plàstic col·loquialment coneguda com a “bossa samarreta”.

En Josep M. Carné valora molt positivament la mesura, tot i que “és imprescindible acompanyar-la d’una bona campanya de divulgació per tal que tots plegats prenguem consciència que l’ús del plàstic té un alt cost per al Medi Ambient, tal i com ha previst l’ARC”.

Per part del Gremi també s’ha iniciat una campanya informativa a les fleques i pastisseries agremiades per tal que puguin informar-ne a la ciutadania a través dels seus punts de venda. 

Documents relacionats