Modernització del sistema aeroportuari espanyol

Modernització del sistema aeroportuari espanyol

Infraestructures

La Cecot porta molts anys reclamant un model de gestió aeoportuària propi per Catalunya, individualitzat des de la unitat.

23/12/10 · Cecot


En aquesta línia, des de la Cecot recolzem moltes iniciatives de suport al Govern per fer del Prat un aeroport intercontinental amb una gestió individualitzada i un traspàs de competències a la  Generalitat en matèria aeroportuària.

El mes de desembre es va aprovar el Reial Decret sobre la "Modernització del sistema aeroportuari" que presenta novetats importants:

  • Separa AENA patrimonial de l'aeroespaial
  • Dóna capacitat de gestió individualitzada de cada aeroport
  • Permet que els aeroports puguin créixer gestionant-ne d'altres
  • Obre la porta a la privatització total en el temps
  • Possibilitat la creació d'instruments de control de la gestió aeroportaria amb els stakeholders, territorials i empresarials bàsicament, en forma d'òrgan d´impuls i seguiment.
  • Es crearan comitès de coordinació aeroportuària. Molt importants, defineixen rutes i demés aspectes estratègics.

Volem reivindicar la necessitat que l’òrgan d’impuls i seguiment que es crearà en el cas de Barcelona-El Prat, mantingui l´esperit del model impulsat per l’acte a l´IESE, és a dir, reclamar un model de gestió individualitzat des de la unitat. Un acte, el de l´IESE, que va posar de manifest el consens entre la societat civil, l’entorn polític i l´econòmic per un model de gestió aeoportuària propi per Catalunya.  

No veiem malament la privatització parcial de la gestió de l´aeroport aprovat en el Consell de Ministres del tres de desembre, però reclamem més concreció en la definició de l'òrgan que es crearà per la presa de decisions, ja que no entendríem que la capacitat de decisió i gestió no estigues a Catalunya.
 
En la nostra opinió, cal que el Govern defineixi amb més concreció el model de gestió individualitzada de l'aeroport de Barcelona per articular la participació significativa de la iniciativa privada i les institucions catalanes en la gestió d’una instal·lació tant estratègica per a l’economia de Catalunya com és l’aeroport de Barcelona. I que compta amb un consens tan ampli entre la societat civil, política i econòmica del país.

Documents relacionats