Entrevistem a Ignasi Cusidó, membre sortint del comitè executiu de la Cecot

Entrevistem a Ignasi Cusidó, membre sortint del comitè executiu de la Cecot

L'entrevista

ignasicusido

"Les empreses d'avui han de ser flexibles i elaborar el producte que el client necessita."

29/08/16 · Cecot


Ignasi Cusidó és el president del Consell d’Administració de l’empresa Lamp S.A. que es dedica a la fabricació d’aparells d’il·luminació. Lamp exporta un 75% de la seva producció total. Cusidó, que ha format part del Comitè Executiu de la Cecot fins aquest mes de gener, ha estat també president de la Comissió de Formació Professional de la patronal catalana Cecot.

 

En un moment de grans canvis polítics, socials i econòmics, quines considera que han de ser les prioritats de les empreses per garantir la seva viabilitat i el seu bon funcionament.

Personalment penso que la flexibilitat és la clau. Cal tenir el producte que el client necessita, poder guanyar diners i, quan hi ha beneficis, tenir la previsió de capitalitzar l’empresa.

 

Considera que la figura de l’empresari té una acceptació positiva, conceptualment parlant, a nivell social? Per què?

Actualment, crec que ha millorat força. No obstant això, el món empresarial té la obligació de comprometre's amb l’entorn social que l'envolta i ser capaç d’acostar-s’hi.

 

Com entén la figura de l’empresari/a en l’actualitat? Quines són, segons vostè, les habilitats i característiques d’un empresari d’avui?  

És important que l’empresari d’avui en dia sigui visionari i tingui capacitat per adaptar-se als canvis que cada cop són més freqüents en tot el panorama empresarial. Amb la intenció no n’hi ha prou, cal que sigui capaç de predicar amb l’exemple.

 

Què és el millor i el pitjor de ser empresari?

El millor i el pitjor de ser empresari és tot una mateixa cosa. Els empresaris depenem de nosaltres mateixos i per tant, podem fer el que creiem més convenient per a l’empresa. A la vegada, però, hem d’assumir el risc de prendre segons quines decisions i les conseqüències que se’n poden derivar.

 

Quina valoració fa del seu pas pel comitè executiu de la Cecot? Què en destacaria?

Jo la valoro molt positivament, a més, sempre m’hi he sentit molt apreciat. Formar part del comitè executiu de la Cecot m'ha permès compartir i entendre que els meus problemes no són tant diferents als dels altres i que és important treballar plegats per trobar-hi solució.

 

Quins creu que són els reptes pendents que han d’encarar d’ara en endavant les organitzacions empresarials com la Cecot?

Cal que les associacions empresarials siguin més transparents, més properes als seus associats i ser clares a l’hora d’expressar-se amb l’administració pública i amb els seus socis i sòcies.

 

Quines creu que han de ser les prioritats de les organitzacions empresarials com la Cecot per tal de ser un bon instrument al servei de les empreses?.

Convertir-se amb consultor ideal per tal d'ajudar els seus associats en els moments difícils, al mateix temps que esdevé l'organització que defensa els seus drets i interessos, davant l'administració.

Documents relacionats