6.000 euros per a tres projectes d'investigació sobre càncer infantil i juvenil

6.000 euros per a tres projectes d'investigació sobre càncer infantil i juvenil

Fotografia de grup GCV, Cerclemón i les entitats solidàries

El Gremi de la Construcció del Vallès i la comissió Cerclemón han destinat, conjuntament, 3.000 euros al projecte Mi compañero de viaje promogut inicialment per tres joves de Matadepera que han patit la malaltia.

19/12/17 · Gremi de la Construcció del Vallès


  • La comissió Cerclemón, a més, ha donat 1.500 € al projecte Mua Solidaris i 1.500€ més al projecte Todos contra la histiocitosis per col·laborar en la investigació de la leucèmia i la histiocitosis infantil i juvenil, dos tipus de càncer.

 

  • La tercera edició del Salta solidari de Cerclemón va recaptar un global de 10.000€ aquest any. La recaptació prové de la venda de marxandatge de les associacions, una donació de Caixabank de 2.500€ i la venda de tiquets dels inflables per als infants ubicats al centre de Terrassa durant el passat 28 d’octubre.  
 
 
El president del Gremi de la Construcció del Vallès, Toni Palet, i el president de la comissió Cerclemón, Santi Sánchez, acompanyats pels membres de les seves juntes directives, han lliurat aquest matí una aportació de 3.000€ a la tresorera de Mi compañero de viaje, Sílvia Torredemer, i que aquesta organització aporta a la línia endegada per la Vall d’Hebron per la investigació del sarcoma infantil. “El nostre objectiu és donar suport als pacients i famílies que han de passar per una experiència com la que han passat la Mireia i l’Andrea”, afirma Torredemer, “i a l’hora col·laborar econòmicament amb la investigació per poder anticipar els símptomes i assolir millors tractaments oncològics per als pacients”.
 
“Quan en Josep Pérez, un membre de junta, ens va parlar del projecte que hi ha darrera de Mi compañero de viaje ens va semblar que la tasca desenvolupada per aquesta organització mereixia que analitzéssim la possibilitat d’assignar-los la dotació del nostre Premi Solidari”, ha explicat Palet. El Gremi de la Construcció del Vallès organitza anualment, sota concurs, el Premi Solidari a projectes amb incidència al territori del Vallès. En els darrers tretze anys, el Gremi ha col·laborat amb 32.000 euros en projectes socials al Vallès i aquest any, “vam valorar amb els membres de la junta directiva el fet de sumar la nostra assignació de 1.500€ a la del Cerclemón i així poder incrementar la dotació per la investigació del càncer infantil”. Segons Palet és important que entitats privades com el GCV o Cerclemón col·laborin en projectes d’investigació ja que la manca d’inversió i de recursos públics no permeten desenvolupar investigacions amb uns requisits mínims per poder trobar resultats.
 
Sánchez ha agraït al Gremi de la Construcció haver fet que aquesta acció solidària sigui més gran per poder tenir major repercussió sobre la investigació del sarcoma infantil. “L’activitat del Salta que des de Cerclemón vam organitzar per tercer any consecutiu, va recaptar 10.000€ en la seva globalitat”, ha dit Sánchez, “entre la venda del marxandatge per part de les organitzacions socials, la compra de tiquets per accedir als inflables que vam col·locar a la Plaça Vella i una donació de 2.500€ de Caixabank”.
 
La recaptació del Salta ha facilitat, doncs, que dues organitzacions més com són Mua Solidaris i Todos contra la histiocitosis hagin pogut percebre 1.500€ cadascuna per la investigació de la leucèmia i la histiocitosis. Lluís Sanromà, promotor de Mua Solidaris, ha explicat aquest matí que fa més de quatre anys que recapten diners per la investigació de la leucèmia arrel que els seu fill petit fos diagnosticat d’aquesta enfermetat. “El nostre fill va poder superar-la però ens vam adonar que hi ha una realitat que desconeixíem i que hi ha molts nens que no se’n surten. És per això que cerquem finançament perquè a Sant Joan de Déu cerquin tractaments per aquesta malaltia, ell disposen d’un laboratori propi de recerca contra el càncer”.
 
“Agraïm la dotació que Cerclemón ha fet al nostre projecte perquè la histiocitosi és una enfermetat rara”, diu Laura Márquez, voluntària de l’associació Todos contra la histiocitosi qui afegeix que en una primera fase “el nostre objectiu ha estat, precisament, donar-la a conèixer per tal d’aconseguir obrir línies d’investigació ja que l’afectació és minoritària”. “A Terrassa hi ha dos nens, el Max i l’Aleix, que pateixen aquesta malaltia”. Des de l’associació han aconseguit obrir una línia d’investigació a Sant Joan de Déu que ha facilitat, entre d’altres, poder portar un medicament desenvolupat a Boston.
 
  
 
Cerclemón
 
Cerclemón és la comissió de treball solidari del Cercle Cecot de Joves Empresaris que fomenta la Responsabilitat ètica i social del teixit empresarial, participa en iniciatives de caràcter solidari i col·labora amb fundacions i ONGs.

Documents relacionats